Anholdt for frihedsberøvelse og grov vold

En 25-årig polsk mand trængte tirsdag aften ind i en lejlighed i Ringe, og tilbageholdt en beboer i fem timer med vold og trusler.

Natten til onsdag klokken 3.23 anholdt Fyns Politi en polsk statsborger, som var trængt ind i en stuelejlighed på Fruelundsvej i Ringe. En 28-årig mandlig beboer var til stede i lejligheden.

Den 25-årige mand er sigtet for ulovlig indtrængen, grov vold, trusler og frihedsberøvelse.

I følge sigtelserne har polakken taget en saks og senere en slagtekniv, som han har stukket og truet med under det omkring 5 timer lange forløb. Det 28-årige offer er uden for livsfare.

Motivet er uklart, men det drejer sig ikke om berigelse, oplyser specialanklager Klaus Holten Kristensen fra Anklagemyndigheden ved Fyns Politi.

Parterne kender ikke hinanden. Under det fem timer lange forløb har polakken ifølge sigtelserne også forsøgt at trænge ind i lejligheden på 1. sal i ejendommen.

Læger på Psykiatrisk afdeling på Odense Universitetshospital har vurderet, at den anholdte er så syg, at han ikke er egnet til fysisk at blive fremstillet i retten. Derfor bliver der afholdt grundlovsforhør, hvor de sigtede fremstilles in absentia - altså uden at være tilstede - klokken 15.00 ved Retten i Svendborg.

Anklagemyndigheden vil kræve den 25-årige varetægtsfængslet i surrogat og mentalundersøgt.