I det fynske folks tjeneste

Berit har fået 42 børn på 13 år

Berit Lund kan ikke lade være med at hjælpe, og derfor blev ét sponsorbarn i Uganda over tid til en hel organisation med i alt 42 børn tilknyttet.

Ugandas Sponsorbørn sørger for skolegang til 42 børn i Uganda Foto: Privat

Ugandas Sponsorbørn sørger for skolegang til 42 børn i Uganda Foto: Privat

1 af 2

I 2004 fik Berit Lund fra Årslev et sponsorbarn i Uganda. Nu har hun 42.

Mere præcist har organisationen Ugandas Sponsorbørn, som Berit Lund startede for 13 år siden, 42 sponsorbørn.

Siden det første barn har hun viet sit liv til at opstarte nødhjælpsprojekter i landet. Hun hjælper familierne i Uganda, fordi hun simpelthen ikke kan lade være.

- Problemet er, at jeg kender dem. Jeg har været der nede så tit nu, det er syvende gang, jeg har været der, forklarer Berit Lund.

- Mødrene fik jeg ret hurtigt et forhold til. Nogle af børnene kan godt være lidt stille. Det er ikke dem, man snakker så meget med. De er jo noget angste og bange for at snakke med sådan en hvid dame som mig, uha.

Ugandas Sponsorbørn sørger for skolegang til 42 børn i Uganda Foto: Privat

Ugandas Sponsorbørn bygger skoler og huse, og sørger for, at børnene i Uganda får lov til at være børn og skoleelever i stedet for at arbejde. 

De sender containere med skoleudstyr, hospitalsremedier, tøj og legetøj af sted på en længere end 10.000 kilometer rejse sydpå fra Danmark. 

- Vi kunne vælge mellem Kenya, Thailand og Uganda, og Uganda var det mest sorte, og det havde jeg sgu aldrig hørt om før, så dér skulle det være, selvfølgelig, fortæller Berit Lund. 

Nu har Berit Lund i 13 år hjulpet børnene i Uganda. Hun har sendt flere ton skoleredskaber og hospitalssager af sted, men der er stadig meget mere arbejde til Berit Lund. 

- Vi redder ikke hele Afrika, men det gør en kæmpe forskel, for dem vi kommer i kontakt med, fortæller hun. 

08:45

Se hele interviewet med Berit Lund her og hør blandt andet om den handikappede pige Frida, der blev voldtaget og blev gravid med sin fætter, inden hun startede i Ugandas Sponsorbørns skole.

Luk video