I det fynske folks tjeneste

Bo Andersen bliver menigt byrådsmedlem

Faaborg-Midtfyns nuværende borgmester, Bo Andersen, bliver menigt byrådsmedlem til næste år. Nu skal han arbejde i bestyrelser og spille golf

03:04

Bo Andersen bliver viceborgmester, men vil bruge mere tid på bestyrelsesarbejde, golf og familien efter at han tirsdag mistede borgmesterposten

1 af 2

Valget i Faaborg-Midtfyn Kommune endte med et nederlag til de borgerlige og et personligt nederlag til Bo Andersen, der har været borgmester i 16 år - først i Ringe og siden i Faaborg-Midtfyn.

- Man stiller jo ikke op for at tabe, så jeg er skuffet. Men min familie er glad for at de nu får set mere til mig, siger Bo Andersen.

Venstre gik tilbage fra 11 til 9 mandater, mens socialdemokraterne vandt et mandat. SF blev fordoblet fra 2 til 4.

- Jeg bliver menigt byrådsmedlem. Min holdning er at det nye styre ikke skal have en gammel borgmester siddende og påvirke beslutningerne, lyder det fra en skuffet Bo Andersen.

Den mangeårige borgmester bliver nu viceborgmester, og vil bruge mere tid på bestyrelsesarbejde og golf.

- Jeg går på pension om halvandet år, og kommer ikke til at kede mig. Viceborgmesterposten er mest formel, og så får jeg tid til at arbejde i  bestyrelser og bruge mere tid på familien og golf, fortæller Bo Andersen.