Bonnesen køber stort ind på kunst-auktion

Folketingsmedlem Erling Bonnesen købte stort ind, da han lørdag eftermiddag var på kunst-auktion i Svendborg. Den sydfynske politiker forsøgte at redde Brobys kulturarv, som Faaborg-Midtfyn Kommune har solgt ud af.

Erling Bonnesen har som borgmester i Broby selv stået i spidsen for indkøb af flere af Niels Lindbergs malerier. Niels Lindberg var en lokal maler, som især har skildret livet på landet. Han døde i 1974.

- Lindberg en en lokal forankret kunstner, og han har fundet sine motiver i lokalområdet, og derfor har det været en fælles sag for os i Broby at holde malerierne samlet. Det er en del af vores kulturarv og malerierne er en del af vores hjerteblod, siger Erling Bonnesen(V).

Gemt i kælder

17984
17985

Ved kommune- sammenlægningen i 2005 overtog Faaborg-Midtfyn Kommune de 11 malerier, som dog blev gemt væk i en kælder. Fornylig besluttede kommunen at sælge malerierne på en auktion, og det vakte straks bestyrtelse i den nu nedlagte Broby Kommune.

- Jeg synes, at der er fuldstændig ubegribelig, at der kan sidde en mand, der er valgt som borgmester, og så han kan finde på at sælge arvesølvet, siger Peter Schmidt, der er forfatter og Lindberg-ekspert fra Broby.

Faaborg-Midtfyns borgmester, Bo Andersen(V) har ikke ønsket at kommentere kritikken, men kommunen har uden held forsøgt at tilbagekalde malerierne fra auktionen, da den fandt ud af, hvad malerierne betød for borgerne i Broby.

Redde hvad reddes kan

Derfor mødte Erling Bonnesen personligt op til auktionen for med private midler at købe stort ind.

- Vi vil redde hvad reddes kan, og derfor er jeg her i dag for se hvad vi kan gøre. Men jeg kan mærke interessen er stor, og så må vi se om vi kan følge med, lød det fra den sydfynske politiker.

Og da auktionen sluttede havde Erling Bonnesen sikret sig 8 ud af 11 Lindberg malerier. Det dyreste kostede 11.000 kroner og den samlede regning for malerierne lød på 41.000 kroner.

Bonnesen vil nu indkalde til et møde i Broby for at finde ud af hvad der ske med den ikke helt komplette samling af Brobys kulturarv.