I det fynske folks tjeneste

Borgere lægger budgettet i Faaborg-Midtfyn Kommune

Borgere fra Faaborg-Midtfyn Kommune har fået 160.000 kroner af kommunen, som de selv skal beslutte, hvordan skal bruges.

00:10

Borgerne i Faaborg-Midtfyn Kommune har fået 160.000 kroner af kommunen fordelt på fire lokale geografiske områder.

I tre af områderne, som er Brobyværk, Ferritslev/Rolfsted og Allested-Vejle blev det besluttet, at man gør det til en demokratisk proces, hvor borgerne indtil den 20. november kan byde ind med forslag til, hvordan pengene skal bruges.

Borgerne kan stemme om, hvilke projekter pengene skal gå til. Projekter som skal være med til at gøre lokalområdet mere attraktivt. Eksempelvis en festival, en bålplads eller fornyelse af områdernes legepladser.

- Det er den måde vi har medindflydelse på. Vi er et samfund med rigtig mange gode ideer, og selv børnene har fået lov til at stemme, siger borger i Ferritslev Louise Hoffeldt.

I denne uge kan borgerne stemme om de forslag, der er kommet ind, og det er både voksne og borgere helt ned til seks år, der kan sætte et kryds.

- Det at vi får kommunen helt herud, og at der er engagement og samarbejde mellem kommunen og befolkningen, det er noget mange sætter pris på, siger Steen Tinggard, der er koordinator for afstemningen i Ferritslev. 

Hvilket projekt, der vinder puljen i hvert område, vil blive offentliggjort fredag den 9. december.

02:33 Luk video