I det fynske folks tjeneste

Borgmesteren flyttet ud af rådhuset

Borgmester i Faaborg-Midtfyn Kommune, Christian Thygesen, Venstre, flyttede tirsdag borgmesterkontoret ud til en af kommunens virksomheder for en dag.

00:20

Christian Thygesen (til højre) på Multiwood i Bøjden Video: Ole Holbech

Foto: Ole Holbech

1 af 2

Virksomheden Multiwood, der primært arbejder med eksport af juletræer og pyntegrønt, ligger ved Bøjden på sydspidsen af Horne Land.

Det er en af de første virksomheder og institutioner, som har inviteret borgmesteren til at låne et skrivebord som et daglangt virksomhedsbesøg samtidig med, at han kan udøve borgmestergerningen lige så godt som på rådhuset.

  Foto: Ole Holbech

- Jeg kan godt lide, at han kommer ud og viser flaget. Vi vil gerne vise vores virksomhed frem, for vi er jo stolte af det, vi går og laver, siger Gudmund Hansen, direktør på Multiwood i Bøjden.

Han mener også, virksomheden får noget ud af besøget:

- Det er en god lejlighed til at lære Christian at kende og høre, hvad der rører sig. Det man hører og ser rundt omkring i kommunen, kan man spørge direkte ind til, og man får et direkte svar. Det er altid spændende, siger han.

Christian Thygesen synes, at han får et godt udbytte, fordi almindelige virksomhedsbesøg normalt er meget kortere end en dag:

- Det er ikke så komprimeret, så det giver nogle samtaler, som man ellers ikke ville få - også om emner, man måske ikke ville berøre. Det skaber en mere langstrakt oplevelse samtidig med, at jeg sagtens kan klare mine dagligdags kontoropgaver, siger han.

Han synes, kommunens virksomheder og institutioner har taget godt imod ideen. Onsdag skal han på Firmahuset i Gislev, og han har en liste med invitationer andre steder.

Læs også Borgmester: Kan jeg låne et skrivebord hos dig?

00:16

Virksomhedsbesøg er en del af kommunens udviklingsstrategi

Luk video

Besøgene er en del af Faaborg-Midtfyn Kommunes overordnede udviklingsstrategi:

- Det handler om at skabe engagement, at komme ud at vise nærvær og sikre, at kommunen er relevant for borgerne og virksomhederne, siger borgmester Christian Thygesen, Venstre.

Han vil stadig have sin færden på rådhuset i Ringe til møder, og når det i øvrigt er nødvendigt.

01:50

Borgmester flyttet ud af rådhuset for en dag

Luk video