I det fynske folks tjeneste

Borgmesterkæden er fundet i Faaborg

Faaborg-Midtfyn Kommunes borgmesterkæde er fundet efter at have været væk.

00:33

For fremtiden bliver det skrevet ned, når borgmesterkæden lånes ud. Video: Ken Pedersen

Foto: Ken Pedersen

1 af 3

Borgmesterkæden i Faaborg-Midtfyn Kommune er fundet. 

Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Den var hverken hos de tidligere borgmestre eller i et hengemt kontor på rådhuset. Den gemte sig på Øhavsmuseet i Faaborg. 

Da Hans Stavnsager (S) på et konstituerende kommunalbestyrelsesmøde i mandags officielt blev udpeget som kommende borgmester i Faaborg-Midtfyn Kommune, var det med borgmesterkæden fra den tidligere Årslev Kommune om halsen.

00:18 Luk video

I Faaborg-Midtfyn Kommune har man ellers besluttet at bruge borgmesterkæden fra Faaborg, men den var forsvundet. Normalt bliver den opbevaret på rådhuset i Ringe, men den var ikke til at finde op til det konstituerende møde mandag.

I stedet blev borgmesterkæden fra det hedengangne Årslev Kommune fundet frem til lejligheden. Årslev Kommune var selvstændig inden den blev en del af Faaborg-Midtfyn Kommune i forbindelse med kommunesammenlægningen.

Læs også Borgmesterkæde forsvundet i Faaborg: - Det er meget beklageligt

Men nu kan Hans Stavnsager få "den rigtige" kæde om halsen. 

- Vi er naturligvis meget glade for, at borgmesterkæden nu er lokaliseret og er i god behold. Vi ville selvfølgelig gerne have brugt Faaborgs borgmesterkæde til det konstituerende kommunalbestyrelsesmøde i mandags, men heldigvis er det gået hurtigt med at opspore den, siger sekretariatsleder Dorthe Schou Johansen.​

Kæden er i god behold, og den har i godt et års tid befundet sig på Øhavsmuseet, hvor den var udlånt til en udstilling om Faaborg By. Kæden var med på udstillingen som et ​symbol på købstaden. 

Peter Thor Andersen, direktør på Øhavsmuseet i Faaborg, har passet på borgmesterkæden i et års tid, inden den skulle tilbage til rette ejermand på rådhuset i Ringe.  Foto: Ken Pedersen