I det fynske folks tjeneste

Børnebassin var farligt: Nu er det snart klar til brug

Vandglade børn har måtte vente med tålmodighed i Faaborg. Børnebassinet i Faaborg Havnebad skulle have stået klart 1. juni, men det åbner først på lørdag.

00:16

Kun to år efter havnebadet i Faaborg blev indviet, har det været nødvendigt at renovere det. Det skulle have været klart til brug ved badesæsonens start 1. juni - det var det bare ikke. Og her lidt over en måned senere, er det stadig ikke muligt at bruge havnebadets børnebassin.

- Det er ikke særlig fedt. Vi vil jo gerne bade i det, og vi har ventet på det i et stykke tid nu, siger 12-årige Mathilde West Heidtmann, der bor i Faaborg.

Der arbejdes i dag på de sidste ting, så et næsten-færdigt bassin endelig kan åbne for børn på lørdag.

- Vi valgte at afspærre børnepontonen på grund af, at den var farlig at være ude på. Man kunne risikere at få klemt sine fingre eller tæer. Men nu er den blevet renoveret, og den er ved at være klar til brug, fortæller Erik Møller Mogensen fra Faaborg-Midtfyn Kommunes afdeling for Natur og Trafik.

Sidste år opdagede Faaborg-Midtfyn Kommune, at det ellers næsten nye børnebassins byggekonstruktion var for svag, og kommunen bad derfor C. C. Design, der stod bag byggeriet, om at forstærke bassinet. Ifølge kommunen gik firmaet af uvisse årsager aldrig i gang med arbjedet. I maj valgte kommunen så at sætte en anden virksomhed på renoveringsopgaven.

Var det ikke lidt sent?

- Jo, det kan man godt sige, men når du sidder til møde med nogen, som siger, at de går i gang om et par dage, så er mit udgangspunkt, at så stoler jeg selvfølgelig også på, at de gør det, siger Ole Tyrsted Jørgensen, der er afdelingsleder ved Faaborg-Midtfyn Kommunes afdeling for Natur og Teknik.

Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra C. C. Design på grund af ferie. Men nu er børnebassinet næsten klar til brug - i første omgang dog med et defekt hegn ud mod havet.

- Så ved jeg godt, at der er langt ned, men der må man som forælder til sine børn være ved dem, indtil vi får sat hegnet op, mener Erik Møller Mogensen.

Med eller uden hegn. Mathilde West Heidtmann glæder sig til børnebassinet åbner.

- Det kan jo være svært for små børn, hvis der ikke er noget hegn, men det er okay for os, der er lidt større og bare synes, det er sjovt at være dernede, siger hun.