Brandmand ser lynet slå ned: - Vi er over branden med det samme

Indsatsleder Jan Dideriksen var lige i nærheden, da et lyn slog ned i en gammel etageejendom i Faaborg, som kort efter stod i flammer.

Da lynet tidligt torsdag morgen slog ned i en gammel etageejendom midt i Faaborg, var indsatsleder Jan Dideriksen og brandmænd fra Beredskab Fyn mere end almindeligt tæt på. 

- Vi holder faktisk til en brandalarm i forvejen ved rådhuset lige ved siden af, så vi ser nærmest, at det sker. Vi er over den med det samme, siger Jan Dideriksen.

Lynnedslaget skete omkring klokken halv fire, og kort efter fik beredskabet en melding om, at der var opstået brand i en lejlighed i den pågældende ejendom. 

- Det første, vi gør, da vi kommer herover, er at få evakueret alle lejlighederne under tagetagen. Få trukket folk ud og sørge for, at alle folk kommer i sikkerhed, siger Jan Dideriksen. 

På den måde kom alle ud af bygningen rettidigt, og ingen kom noget til. I alt ti personer blev evakueret fra seks til otte lejligheder, vurderer indsatslederen. 

Branddykkere måtte natten til torsdag i arbejdstøjet, da et voldsomt uvejr ramte Fyn.
Branddykkere måtte natten til torsdag i arbejdstøjet, da et voldsomt uvejr ramte Fyn.
Foto: Pernille Gram

Kompliceret brandslukning

Det tog brandfolk det meste af morgenen at få has på flammerne, som er kommet under kontrol.  

- Det har været lidt kompliceret, fordi vi er oppe i de højder at arbejde. Det er meget fra stige og med udefraslukning. Det er ikke så nemt at komme til indefra, og vi har været lidt udfordret grundet nogle skorsten, der var nedstyrtningsfare på, siger indsatsleder Jan Dideriksen. 

Derefter følger efterslukning og tjek af lejlighederne, ligesom den sidste smule tilbageværende tag skal rives ned.

- I de gamle huse her breder det sig hurtigt hen over taget, så det har også været lidt en udfordring for os, siger Jan Dideriksen. 

Flere personer blev evakueret efter lynnedslag i en etageejendom i Faaborg natten til torsdag.
Flere personer blev evakueret efter lynnedslag i en etageejendom i Faaborg natten til torsdag.
Foto: Local Eyes