Danmarks bedste bageri ligger på Fyn

Efter en intens uge med flyers og valgkamp kunne Vesterports Bageri i Faaborg kalde sig Danmarks bedste bageri. En titel begge ejere er stolte og glade for.

Da klokken slog 12, blev champagnen poppet og kransekagen serveret. 

Torsdag middag sluttede afstemningen, og Vesterports Bageri i Faaborg kan nu officielt kalde sig Danmarks bedste bageri. 

- Det er fantastisk. Vi kan kun takke hele Faaborg og omegn og deres venner og hele oplandet, lyder det fra en meget glad Anette Brøndum, der sammen med sin mand Brian ejer bageriet. 

Konkurrencen, der er arrangeret af OpdagDanmark, har kørt den seneste uge, og her har man kunnet stemme på sit yndlingsbageri i hele landet.

Intens valgkamp

Og selvom Vesterports Bageri endte med 4.597 stemmer, så har sejren ikke været sikker. Hele ugen har det faaborgensiske bageri kæmpet om førstepladsen med Bagergården i Hinnerup nær Aarhus, og det har været nervepirrende for bagerægteparret. 

- Anette og jeg har ikke sovet i en hel uge, for vi har kigget på vores telefoner og snakket om, hvad vi nu kan gøre.

Champagnen var på køl og klar til at blive poppet, da det klokken 12 stod klart, at Vesterport Bageri er Danmarks bedste.
Champagnen var på køl og klar til at blive poppet, da det klokken 12 stod klart, at Vesterport Bageri er Danmarks bedste.
Foto: Mikkel Skov Svendsen

- Vi er helt hæse, fordi vi har snakket så meget om, at folk skulle huske at stemme, siger Brian Brøndum.

I sidste ende blev sejren fynsk med overbevisende 202 stemmer ned til andenpladsen. 

Brunsviger, brød og passion

Ifølge Brian Brøndum er det særligt bageriets brunsviger, som tidligere er kåret til øens bedste, der kan tage del i æren. Spørger man hans kone, er der dog også andre grunde. 

- Det er vores gode brød og vores gode kunder. Det er helt klart også vores passion for at bage brød og udvikle kager. Vi elsker kager, siger Anette Brøndum.

Efter en hæsblæsende uge med flyeruddeling og instagramopdateringer, kan Anette og Brian Brøndum nu glæde sig over deres nye titel.  

- Jeg synes, det er en stor titel. Det kan ikke blive større, tænker jeg. Det er en stor cadeau til både bageren og os alle sammen, siger Anette Brøndum. 

Begge ejere er dog enige om, at de nok skal hjem og slappe af, inden sejrsrusen for alvor når at bundfalde sig. 

Selvom Vesperports Bageri nu kan prale af at være Danmarks bedste, er der ingen planer om yderlige tiltag for at sikre sejren en anden gang. 

- Jeg tror, vi fortsætter med den gode stil, og det gode personale, siger Brian Brøndum.

Vesterports Bageri har et stort udvalg af brød og kager. For år tilbage blev bagerens brunsviger kåret som øens bedste.
Vesterports Bageri har et stort udvalg af brød og kager. For år tilbage blev bagerens brunsviger kåret som øens bedste.
Foto: Mikkel Skov Svendsen