I det fynske folks tjeneste

Danske Spil tror på fynsk Michelin-stjerne

Der er stjernedrys på vej over Fyn, spår Danske Spil.

Kokkene på Falsled Kro i Millinge kan igen i år spændt vente på, at de eftertragtede Michelin-stjerner uddeles. Foto: Asger Ladefoged Ritzau/Scanpix

Danske Spil er næsten sikker. Der er en Michelin-stjerne på vej til Falsled Kro.

De eftertragede stjerner uddeles på mandag, og spiludbyderen sætter den lave odds 1,35 på, at Falsled Kro i næste uge kan kalde sig en Michelin-restaurant.

Sidste år dryssede 29 Michelin-stjerner ned over Danmark, men ingen ramte Fyn, og både Falsled Kro og Pasfall i Odense måtte se sig forbigået.

Læs også Fra fancy til fastfood: Michelinkok åbner burgerbar i Odense

02:19

I 2017 var der ingen Michelin-stjerner til fynske restauranter.

Luk video

- Det er altid vanskeligt at sætte odds på uddelingen af Michelin-stjernerne, for det er omgærdet af så meget mystik og hemmelighedskræmmeri. Men vi har vovet pelsen, rørt i gryderne og sat odds på flere restauranter i Danmark og på antallet af uddelte stjerner, siger Peter Emmike Rasmussen, der er oddsansvarlig i Danske Spil.

Ingen andre fynske restauranter er med på Danske Spils odds. 

Læs også Fynsk fiasko: Michelin glemte igen at få Fyn på kortet

Michelin

Michelinguiden er en bog med anmeldelser og anbefalinger af især restauranter. Den blev første gang udgivet i Frankrig i år 1900 af den franske dækfabrikant André Michelin. Her blev den uddelt gratis på autoværksteder og ved bilforhandlere for at hjælpe bilejerne med at finde benzintanke og værksteder samt i mindre grad overnatnings- og spisesteder. 

Dengang var der kun 3.000 biler i Frankring. De fleste befandt i sig Paris, og guiden havde derfor det formål at få folk til at rejse ud på landet og dermed slide på dækkene. 

I dag er det meget prestigefyldt for en restaurant at komme med i guiden og få en af de eftertragtede stjerner. Michelin giver op til tre stjerner per restaurant.