Danskere booker ophold på fynsk feriecenter som aldrig før

Danland i Faaborg kan efter en hård periode med coronarestriktioner melde om en stigning i antallet af overnatninger på over 76 procent.

Det er stort set umuligt at finde et ledigt sommerhus i den kommende efterårsferie, og hos Danland i Faaborg, der er en del af Danmarks største feriecenterkæde, er antallet af bookinger også skyhøjt.

Antallet af overnatninger er steget med over 76 procent i oktober, november og december sammenlignet med samme periode sidste år. 

Det oplyser Danland i en pressemeddelelse.

Danland i Faaborg har ligesom resten af restaurations- og hotelbranchen været hårdt ramt af det seneste halvandet år med coronarestriktioner. Derfor glæder det feriecenterchef Charlotte Kirk Døj, at der endnu engang er kommet gang i bookingsystemet. 

- Det er meget glædeligt at se oven på en lang periode, hvor vores gæsteaktivitet har været begrænset grundet corona, siger hun.

Danske gæster

Ifølge tal fra Danmarks Statistisk, som Danland har udregnet, er antallet af overnatninger faldet med 32 procent siden 2019.

På resten af Fyn og Langeland mærker Danland nu en stigning i bookingerne for resten af året på 28 procent sammenlignet med 2020.

En stor del af overnatningerne hos det populære feriecenter i Faaborg har historisk set været udenlandske, men nu er det typisk danske gæster, der booker ferie - og i et leje, man aldrig har oplevet før.

- Det er meget glædeligt at se, at danskerne i højere grad end tidligere vælger at booke et efterårs- og juleophold i Danmark, siger Charlotte Kirk Døj.