I det fynske folks tjeneste

- Det er ligeså svært at flytte Egeskov - som at flytte juleaften!

Alle ved, at det dufter af kræmmere, heste og handler med spyt i næverne i Kværndrup den tredje onsdag i september. Men nu holder det gamle traditionsrige Egeskov Marked flyttedag.

03:29

Stillfoto: Peter Leth-Larsen/Fynske Medier

Markedet er så gammelt, at man faktisk ikke ved, hvornår det startede. Men man skal nok over 600 år tilbage.

Men en ting ved man. Markedet er altid tredje onsdag i september. Og det er altså i dag.

Men nu pilles der snart ved traditionen. For markedet i dag er faktisk det sidste marked i den her omgang, der holdes tredje onsdag i september. 

I 2017 bliver markedet flyttet til weekenden før den tredje onsdag i september. 

Det er næsten ligeså svært at flytte Egeskov Marked, som det er at flytte juleaften. Men nu gør vi det

Formanden for Egeskov Markedsforening

Og det sker for at kunne lokke flere besøgende til. Og flere gæster betyder flere penge. Men formanden for Egeskov Markedsforening erkender, at det er noget af en chance at tage, når man rager ved traditioner.

- Det er en følsom ting, for der er konkurrence rundt omkring, og meget sker i weekenderne. Det er næsten ligeså svært at flytte Egeskov Marked, som det er at flytte juleaften. Men nu gør vi det, fortæller Uffe Østergaard til TV 2/FYN. 

- Især set i lyset af sidste år - hvor en enkelt regnvejrsdag kan fjerne glæden ved det. Der er så mange frivillige - og de bruger meget tid på det. Det er et stort set-up for én dag.

Læs også Langt mellem hestene på Egeskov

Men kræmmer Jens Peter Johannesen klapper ikke i hænderne af fryd over, at markedet bliver flyttet - og bliver længere.

- Jeg oplever, at fynboerne er glade for at det er den onsdag i september - og de dukker op. Set ud fra et egoistisk synspunkt - så bliver det en meget lang periode, for man skal sætte op torsdag og så stå der fredag, lørdag og søndag.

Tror du ikke du kunne få solgt mere i weekenden?

- Det tror jeg dybest set ikke. Der er jo allerede to gode salgsdage. Det er opkøberne dagen før, og så er det det store publikum, der kommer på dagen. Jeg ved fra Ørbæk Marked, at der er søndagen altid træls. Og jeg kunne frygte, at det også her kunne blive et langt sejt træk.