Esther på 90 år var med da Korinth Kro fik nyt liv

En rund en-krone og en nøgle skiftede hænder, da den traditionsrige Korinth Kro efter år med forfald igen vil få mulighed for at rumme liv.

Tirsdag fik Foreningen Korinth Kro formelt overrakt nøglerne til det gamle og traditionsrige  gæstgiveri fra 1801. Blandt gæsterne var Esther Hansen på 90 år. Hun var husjomfru på Korinth Kro fra 1958 og mere end 20 år frem.

Hun husker, da kroen i sin storhedstid trak prominente gæster til. For eksempel da den navnkundige rejsekonge Simon Spies lagde vejen forbi Sydfyn.

- Han skulle have whisky, husker Esther Hansen.

Men hun husker også tiden fra før hun blev ansat på kroen.

- Danseskolerne, da jeg var barn. Og alle ballerne. Der var jo baller. Da jeg var ung. Og så var der både gymnastikforeningen og boldklubben, mindes Esther Hansen på en lille rundtur i de nedslidte lokaler.

Det var den tidligere ejer Brian Westphal, som viste rundt.

- Drømmen for min kone og jeg var at skabe et badehotel midt i byen, fortæller Brian Westphal.

Men drømmen holdt ikke og i begyndelsen af 2008 måtte de sætte kroen til salg. Det lykkedes ikke at sælge kroen, som har stået tom indtil Foreningen Korinth Kro gik i aktion.

Esther bragte kringlerne

Men midt i halvfemserne var der stadig gang i kroen, mindes Esther Hansen.

- Jeg bagte jo alle kringler og det hele, fortæller Esther Hansen, da hun og Brian Westphal når køkkenet.

Nu skal der gang i kroen

Medlemmerne af Foreningen Korinth Kro har planer om at etablere et såkaldt out door-vandrehjem. Og de er dermed klar til at lade kroen genopstå efter ni års forfald og hærværk.

- Vi glæder os til at give den fuldt skrald nu, og få søgt fonde og sende et stykke papir med og sige, at nu kan I godt sende nogle penge, sagde foreningens formand Finn Kyhn, da han havde afleveret en symbolsk krone og fået nøglen.

Det første, foreningen kaster sig over, er anneksbygningen med 20 sengepladser, som ifølge foreningen snart kan lejes ud.