Et af landets dyreste: 16 værelser til salg på Sydfyn

Et af landets dyreste ejendomme ligger på Sydfyn og koster 90 millioner kroner.

I første række til Nakkebølle Fjord, 248 hektar jord og 16 værelser. 

Det kan alt sammen nu blive dit - hvis du har 90 millioner kroner. 

Et af Danmarks absolut dyreste ejendomme er netop blevet sat til salg på Sydfyn, skriver Boliga. Det er det mere end 450 år gamle Nakkebølle Gods, som skal have ny frue eller herre.

- Ejendommen har sin egen unikke karakter, den er sjældent flot restaureret, og så er de historiske kvaliteter i huset bevaret, siger Adam Schnack til boliga.dk.

Han er ejendomsmægleren, der har godset til salg. 

Adam Schnack fremhæver beliggenheden ud til vandet som en af godsets kvaliteter. Det nuværende hovedhus er opført i 1559, og dermed kan man også finde mange historiske detaljer inden for murene. Blandt andet byder godset på en spisesal med gobeliner på alle væggene, soveværelser med fem meter til loftet og en kælder med hvælvede lofter, som de færreste fynboer kan prale.

Udover hovedhuset og sidefløjens mange hundrede kvadratmeter byder det sydfynske gods til 90 millioner kroner også på flere andre bygninger. 

En af dem er "Havehuset", som blev bygget af filminstruktør Constantin Preben Philipsen til kendte skuespillere som eksempelvis Dirch Passer, Preben Kaas og Buster Larsen, så de havde et sted at bo, når de var på besøg på godset. 

Nakkebøl Gods er ikke alene et af de dyreste ejendomme til salg netop nu, men ifølge boliga.dk er den faktisk også et af de dyreste, der nogensinde har været udbudt. Den næstdyreste ejendom, der er til salg lige nu, er den nordsjællandske landejendom Haregabgaard, der "kun" koster 85 millioner kroner.