I det fynske folks tjeneste

Evakuering afblæst efter brud på gasledning

Politiet måtte onsdag eftermiddag evakuere og sikre et større område i Allested-Vejle efter en gasledning blev gravet over. Evakueringen er nu ophævet.

Foto: Camilla Rønde / Scanpix

Opdatering: Politiet har nu fået lukket af for gassen i den overgravede ledning. Evakueringen er derfor ophævet, og borgerne kan trygt vende tilbage til området.

Politi og redningsberedskab er onsdag eftermiddag i færd med at evakuere et område omkring Stridsgyden 10 i Allested-Vejle.

Det er de, fordi en entreprenør i forbindelse med gravearbejde er kommet til at grave en gasledning over.

Holder folk sig til anvisningerne, så skulle der ikke være fare på færde

Hans Jørgen Larsen, vagtchef, Fyns Politi

- Lige nu fiser gassen bare op i atmosfæren, og det er der i sig selv ikke noget odiøst i. Men hvis der kommer en forbi med en tændstik, så ved vi ikke, hvad der sker, siger Hans Jørgen Larsen, vagtchef ved Fyns Politi.

Han forklarer, at politiet har fjernet de nærmeste naboer og opfordrer samtidig folk til at blive væk fra området. Eller i hvert fald holde sig mindst 200 meter væk.

- Der kan godt gå ild i det, men det er ikke sikkert, at det siger bang og der kommer flammer. Det kan også være, at der kommer en stikflamme, hvor stor ved vi ikke, men vi har ikke turde andet end at få folk væk. Hvis folk bare vil holde sig på sikker afstand, så sker der ikke noget, siger vagtchefen. 

Læs også 20 personer evakueret efter gasudslip

Arbejder på at lukke for gassen

Lige nu arbejder beredskabet på at finde en såkaldt lus, så de kan få lukket midlertidigt for den gasledning, der er blevet gravet over.

Samtidig forsøger de at finde den brønd, hvor de kan komme til at lukke helt for gassen.

Politiet modtog anmeldelsen klokken 13.23, og sendte med det samme to patruljer samt redningsberedskab af sted. Begge arbejder nu på at få evakueret nærområdet, så de undgår åben ild i området.

- Vi ved ikke, om der bor nogen i husene derude. Men de er allerede i fuld gang med evakueringen derude, siger Hans Jørgen Larsen og understreger, at så længe borgerne følger politiets ordrer, så sker der ikke noget:

- Holder folk sig til anvisningerne, så skulle der ikke være fare på færde, siger vagtchefen.

Politiet har ikke noget overblik over, hvor længe evakueringen skal stå på.

Ingen personer er indtil videre kommet til skade.