I det fynske folks tjeneste

Faaborg-Midtfyn-borgmester genopstiller ikke

Faaborg-Midtfyns borgmester Christian Thygesen genopstiller ikke til kommunalvalget i 2017.

00:42

1 af 2

Faaborg-Midtfyns Kommune skal have ny borgmester efter kommunalvalget i november 2017.

Den siddende Venstre-borgmester Christian Thygesen har i dag meddelt, at han ikke genopstiller til det næste kommunalvalg i 2017. 

- Jeg har fra starten været åben om, at jeg aldrig vil blive en karrierepolitiker. Det har for mig hele tiden været et spørgsmål om at bidrage med én eller to perioder. Jeg har så nu truffet beslutning om, at det kun skal blive én. Jeg ønsker ganske simpelt ikke at binde mit liv til politik for en yderligere 4-årig periode frem til 2022, siger borgmester Christian Thygesen.

Ikke bare genopstiller Christian Thygesen ikke som borgmester, han forlader helt politik - men først efter næste valg.

Den beslutning bliver respekteret af Venstre i kommunen, men alligevel ærgrer det formanden, at den siddende borgmester ikke vil mere. 

- Christians beslutning ærgrer mig, men jeg har respekt for den og tager den til efterretning. Vi har netop startet processen omkring valg af spidskandidat, og den arbejder vi videre med under disse nye forudsætninger, siger Steen Virkelyst, formand for Venstre i Faaborg-Midtfyn.

03:45 Luk video

 

Fra Ikast til Faaborg via London og New York

Herunder kan du set et længere interview med Christian Thygesen fra sommeren 2014, da han havde siddet på borgmesterposten i godt et halvt år. Et interview hvor du kan komme tættere på Christian Thygesen, der bl.a. har arbejdet i London og New York. Og allerede da interviewet blev lavet i sommeren 2014, sagde Christian Thygesen, at han ikke ville sidde på borgmesterkontoret de næste mange år.

- Det er usundt, at være borgmester i 20 år, hvis du spørger mig. Når du involverer dig i politik på dette niveau, så skal du gøre det som et projekt, hvor man vil udrette noget specifikt. Det bliver aldrig en karriere for mig, sagde Christian Thygesen til Lotte Bundsgaard.

14:14

Netop hjemvendt fra USA kom Christian Thygesen ind i politik ved en tilfældighed. Han blev valgt første gang, han stillede op til valg i efteråret, og nu er han borgmester. I denne uges Sommerinterview med Lotte Bundsgaard fortæller Christian Thygesen, hvordan det var at skifte kontor fra 5th Avenue til Rådhuset i Ringe.

Luk video