I det fynske folks tjeneste

Faaborg sikrer omdiskuteret havnebad

Faaborg har sikret sig det havnebad, som de har kæmpet for. Det sker på baggrund af den lokale- og Anlægsfonden, som har givet 3,5 mio. kr. til projektet.

Faaborg Havnebad bliver ikke som andre af landets havnebade. Det skal passes ind i kajanlægget og lystbådshavnen, og kommer til at ligne en klassisk badebro. På den måde giver den gode muligheder for mange vand-idrætsgrene som vil blive et blåt støttepunkt for byen.

Havnebadets broer starter på land og går så ud i et "finger" system som en hånd hvor broerne ender ude i vandet: langeliniebroen, børnebroen med bassiner der er indrammet, udspringsbroen og til sidst både- og kajakbroen.

Havnebadet er lavet til mange typer. Men først og fremmest er det de almindelige badegæster, som både kan svømme i havet, men også i små bassiner og slappe af ved vandlegepladsen. Vinterbaderne får også mulighed for at bruge det, da badet er åbent hele året rundt.

Havnebadets samlede areal vil være på 2.200m2, og det opvarmede opholdsted vil blive 125m2. Der vil også komme ikke opvarmet sted og depot på 80m2. Oveni vil der være opbevaringsplads på 120m2.

Havnebadet forventes af stå færdigt i sommeren 2012. Tidligere på året blev arkitekten bag projekt havnebad fundet via en arkitektkonkurrence. Det blev JDS Architects sammen med KLAR, Sloth Møller, Esbensen og Creo Arkitekter som vandt. Projekt Havnebad koster i alt 15,8 mio. kr. at gennemføre.