muted

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.


Søren Hansen trykker ’enter’ på tastaturet, og hans kommentar bliver slået op på Facebook. Kort efter kan han læse, at han er ”en landsforræder og indbegrebet af en fuldkommen hjerneblødning”.

- Jeg synes, det er noget af det værste, man kan kalde et andet menneske. Det er en meget alvorlig anklage at komme med, siger Søren Hansen.

I sin kommentar havde Søren Hansen skrevet, at han var glad for, at regeringen havde besluttet at bringe børn af danske statsborgere hjem fra Syrien.

Noget af det værste, Søren Hansen kan forestille sig at blive kaldt, er landsforræder. Netop det skete på Facebook.
Fotograf: Fotograf: Lasse Beck Frost

”Du er væmligboer. Skam dig”, skrev en anden.

Søren Hansen er byrådspolitiker for Radikale Venstre i Faaborg-Midtfyn Kommune, og de hadefulde kommentarer på sociale medier er blevet hverdag, siden han blev valgt ind i kommunalbestyrelsen i november 2017.

- De første gange, jeg oplevede det, blev jeg ked af det. Det er helt enormt trist at opleve, at andre mennesker, fordi de er uenige med mig, tænker, at jeg skulle være landsforræder, siger han.

- Ville vedkommende sige det til mig, hvis han sad over for mig nu, spørger Søren Hansen.

TV 2 Fyn ringer til ham og spørger.

Telefonen ringer

Frem mod kommunalvalget 16. november retter TV 2 Fyn opmærksomheden på de hadske kommentarer, der synes at fyge helt hæmningsløst på sociale medier.

En undersøgelse, TV 2 Fyn har lavet, viser, at 59 procent af de fynske lokalpolitikere har oplevet at blive svinet til online.

Telefonen ringer og efter et par dut bliver opkaldet også besvaret.

- I mine øjne er de (Radikale Venstre, red.) et regulært landsskadende parti, men jeg vil ikke snakke med medierne, lyder det i den anden ende.

Et andet nummer bliver trykket på telefonen, og i den anden ende besvares den af den mand, der kaldte Søren Hansen en væmligbo.


quote Jeg overvejer nogle gange, om det virkelig er det værd. Jeg tror også nogle gange, det lykkedes dem at få mig til ikke at ytre mig så meget

Søren Hansen


- Alle radikale er væmligboere. De vil muslimisere Danmark. Det mener jeg sådan set, siger han. Han ønsker ikke selv at tale med Søren Hansen.

Han mener selv, at han flere gange har udtrykt sin modstand mod at hente danske børn hjem fra Syrien på en saglig måde.

- I hans tilfælde, fordi han er radikal, fik han sådan én med på vejen, lyder det.

Holder fingrene fra 'enter'

De ondskabsfulde kommentarer, Søren Hansen dagligt modtager, har endnu ikke haft betydning for hans arbejde i lokalpolitik – men det har fået ham til at udlade at trykke på ’enter’.

- Jeg overvejer nogle gange, om det virkelig er det værd. Jeg tror også nogle gange, det lykkedes dem at få mig til ikke at ytre mig så meget, fortæller Søren Hansen.

- Jeg kunne tænke mig, at vi faktisk blev bedre til at tale sammen - ikke mindst med dem, vi er uenige med.

Søren Hansens navn er efter fire år i lokalpolitik endnu engang at finde på stemmesedlen til kommunalvalget i november – i 2017 blev han valgt ind som Søren Hillers med 455 personlige stemmer. Siden da har han skiftet navn til Søren Hansen.

Interview af Kristian Wraae, foto af Rasmus Rask, skrevet og redigeret af Mie Flyttov.

Som byrådspolitiker er det hverdag for Søren Hansen at modtage hadefulde beskeder og kommentarer på Facebook.
Fotograf: Fotograf: Lasse Beck Frost