Fandt Lyngvild kunst for millioner? Nu kommer svaret

I mere end måned har museumsfolk fra hele landet ventet spændt på svar. Er det ægte million-malerier, der er opdaget i Assens?

Pressemøde i København

1502 canaletto3

Sandheden får vi tirsdag.

Her holder Museum Vestfyn pressemøde i København med Statens Museum for Kunst. Her vil sløret blive løftet for, om Museum Vestfyn uden at vide det, har været i besiddelse af kunstværker for adskillige millioner kroner.

Opdaget ved et tilfælde

1502 canaletto2

Fundet blev gjort af designeren Jim Lyngvild, der opdagede malerierne under et foto-shoot på museet Ernst Samlinger i Assens. Han søgte efter kunsteren Canalettos navn på nettet - og gjorde en vild opdagelse. Et tilsvarende sæt Canaletto-malerier for år tilbage blev solgt på auktion for 150 millioner kroner.

- Jeg er 100 procent sikker på, de er ægte, for det var kunstelskeren Frederik Ernst, som i sin tid købte billederne hjem til Assens, sagde Jim Lyngvild dengang til TV 2/Fyn.

Den seneste måned er malerierne blevet undersøgt af forskellige eksperter. De vil være til stede i København på tirsdag sammen med lederen af bevaringsafdelingen, Jørgen Wadum, og museumsleder Erik Chalatsis fra Museum Vestfyn. Sidstnævnte har ventet i spænding på resultatet.

- Som museumsmand skal man forholde sig til fakta og faktuel viden. Det er ikke fordi vi er kedelige, og ikke kan glæde os - men vi har afventet resultatet, fortæller Erik Chalatsis.

Det er endnu for tidligt at sige, om malerierne - uanset værdi - for lov at komme tilbage til museet i Assens.