I det fynske folks tjeneste

Fik bank for 300 kroner

To mænd blev anholdt onsdag aften, efter at de overfaldt en bekendt i Korinth på Sydfyn og tog hans mobiltelefon i pant for et playstation-spil til 300 kroner.

Foto: Philippe Lopez / Scanpix

To mænd på 30 og 54 år blev anholdt onsdag klokken 19.45, efter at de havde slået en 39-årig bekendt og taget hans mobiltelefon i pant for 300 kroner, som den 39-årige skyldte for et playstation-spil.

Den 39-årige købte for noget tid siden et brugt playstation-spil af en bekendt; men det trak ud med at betale de aftalte 300 kroner for spillet.

Onsdag mødtes den 30-årige og 54-årige over nogle flasker. Undervejs blev de enige om at inddrive gælden og opsøge den 39-årige på hans bopæl i Korinth.

Den 39-årige ville ikke åbne døren, så de to brød den op, og der opstod klammeri, hvor offeret blev slået flere gange i hovedet og på kroppen.

Dernæst tog de to mænd hans mobiltelefon som pant for gælden.

Men politiet blev tilkaldt og kunne kort efter anholde de to gerningsmænd.

Læs også To mænd og en kvinde varetægtsfængslet i fire uger efter hunderøveri

I første omgang lød anmeldelsen på hjemmerøveri, men politiets jurister mener ikke, der er basis for at fremstille dem i grundlovsforhør, så de blev løsladt torsdag formiddag, oplyser politikommissær Ann Kate Pedersen, Fyns Politi.

De to har bekræftet forløbet men nægter at have begået røveri.

- De er fortsat sigtet, men om det lander på røveri eller vold er endnu ikke afgjort, siger Ann Kate Pedersen.