I det fynske folks tjeneste

Flyvende fremtid for fynsk flyveplads

Rolfsted Flyveplads på Midtfyn drømmer om ny hangar. Og piloterne står i kø for at flyve derfra.

Med et drøn fra den kraftige motor sætter det lille privatfly farten op og drøner ned ad den 660 meter lange landingsbane. I god tid før træerne for enden af den lange græsmark letter flyet og piloten kigger ned på det midtfynske landskab, hvor træer, huse og veje hastigt skrumper i størrelsen mens højden stiger. Tingene er med andre ord som de plejer på det stykke Fyn, der huser en af de få privatejede flyvepladser i Danmark.

- Jeg skal ikke klage. Det går rigtig godt. Vi er 15 piloter der jævnligt flyver fra flyvepladsen. Jeg er selv en af dem, og har netop købt et nyt fly i Tyskland, fortæller Søren Lykkegaard.

Søren Lykkegaard ejer i dag Rolfsted Flyveplads, som han overtog efter sin far Svend Lykkegaard. Flyvning er hans hobby, mens det er som ejendomsmægler i Ringe han bruger sin arbejdstid. Ikke forstået på den måde, at flyvepladsen ikke også er et erhverv.

- Vi har otte fly holdende i de to hangarer. Flere er der ikke plads til. Jeg kunne godt bruge en hangar til. En lille en til blot to fly. Det ville være godt med en opvarmet hal til mit nye fly. Det er lidt som med veteranbil-entusiaster. De vil også helst have deres biler stående tørt og godt, smiler Søren Lykkegaard og slår fast:

- Det bliver en lille bitte hal. Vi vil holde de gode naboskab og skal ikke til at have meget mere flyvning herude fra. Men hvis det går efter planen, så kan det være, den lille hangar bliver bygget i 2017.

Det er ellers ikke fordi interessen ikke er der. Et par piloter har gerne villet have deres fly stående i Rolfsted.

- Der er også et par piloter, ja faktisk nogle stykker, der har spurgt om de kunne komme og få deres fly herud. Men lige nu kan det ikke lade sig gøre.

Søren Lykkegaard og Rolfsted Flyveplads har fulgtes ad gennem mange år. Da hans far Svend anlagde flyvepladsen, var det at flyve ikke en usædvanlig eller økonomisk uopnåelig drøm. Siden er der blevet færre piloter og prisen på et certifikat kan koste flere hundrede tusinde kroner, alt efter hvad man ønsker at kunne som pilot. Finanskrisen pillede også piloter fra. Men på en eller anden måde er Rolfsted Flyveplads sluppet for modgang og har fortsat et aktivt, om end lille klubliv. Det er det muligt at høre meget mere om mandag den 12. september, hvor Fyn Live sender direkte fra Rolfsted Flyveplads klokken 15.10.