Første uge i frisørsalonen: - Mange har spurgt, om vi er trætte, men vi har bare fået mere energi

Der har været rygende travlt hos Frisør R i Ringe, siden de fik lov til genåbne salonen efter påske, også selvom der skal vises coronapas for at få adgang.

Der er godt gang i saksen, føntørren og de andre hårdprodukter hos Frisør R i Ringe, og det har der været fra det øjeblik, indehaver Rikke Frost igen måtte slå dørene op til salonen efter påske.

- Der er mange, der har spurgt, om vi ikke har været rigtig trætte, men jeg synes faktisk bare, at det giver endnu mere energi, siger Rikke Frost, der er indehaver af Frisør R, mens hun klipper på livet løs.

For at få lov til at komme indenfor i både Frisør R og de andre frisørsaloner i landet, har kunderne skullet fremvise et coronapas, som enten viser en negativ test, vaccinationskort eller overstået infektion.

Ingen sure miner

Selvom det nu kræver et stykke papir at komme ind, har det ikke forhindret kunderne i at bestille en tid i frisørstolen, og det er gået uden de store problemer.

- De har haft styr på det, fra de kommer ind ad døren og har det enten på print eller telefon, siger Rikke Frost og tilføjer:

- De er bare enormt taknemmelige og glade for, at vi er her. De siger tillykke og tak, for det betyder faktisk meget for folk at blive klippet, smiler hun.

quote Det er en fornøjelse at møde ind på arbejde, hvor man bliver opmærksom på, hvor dejlig en hverdag, man har. Og fire måneders nedlukning, det gør vi ikke igen, vel?

Rikke Frost, indehaver, Frisør R

Dog synes Rikke Frost, at det kan være grænseoverskridende at skulle tjekke coronapasset for at give adgang til salonen.

- Men vi gør det gerne for at kunne holde åbent. Kunderne virker som om, at det er okay for en periode, bare de kan blive klippet. Jeg har i hvert fald ikke haft utilfredse kunder.

En af dem, der har sat sig til rette i stolen er Anette Tolderlund, der længe har været klar til at få lokkerne klippet igen.

- Jeg havde en tid den 21. december, hvor de lukkede ned, så der er gået over et halvt år, siden jeg blev klippet. Så det er bare skønt at få det ordnet, for det har virkelig trængt, siger hun.

For hende betyder coronapasset ikke det store.

- Det har jeg ikke noget problem med, for det er jo for, at vi ikke smitter hinanden.

Travlheden fortsætter

Fire måneders nedlukning kan tydeligt mærkes i frisørsalonen, der er fuldt booket den næste måneds tid. 

- Vi kommer til at have travlt i hvert fald en måned endnu, før vi er gennem kundestrømmen. Men så bliver der nok lidt mere almindelige tilstande igen, siger Rikke Frost, mens hun klipper Anette Tolderlunds coronahår.

Anette Tolderlund er glad for igen at sidde i frisørstolen hos Frisør R.
Anette Tolderlund er glad for igen at sidde i frisørstolen hos Frisør R.
Foto: Jeanette Torndahl Fournier

Rikke Frost er afklaret med, at coronapasset nok kommer til at være en adgangsbillet den kommende tid. 

- Vi ser forskelligt på den slags. Jeg tror nogen kunder måske har valgt at vente for at undgå at vise coronapas, men for os her i salonen er det ikke et problem, understreger hun.

For nu er hun bare glad for at kunne nusse om kunderne igen.

- Det er en fornøjelse at møde ind på arbejde, hvor man bliver opmærksom på, hvor dejlig en hverdag, man har. Og fire måneders nedlukning, det gør vi ikke igen, vel? siger Rikke Frost til sine kolleger og får fuld plade på hovedryst.

Coronapas