I det fynske folks tjeneste

Folk trodser advarsler om usikker fjordis

Folkevandring på farlig is i Faaborg Fjord har udviklet sig til en sag for politiet. Ikke alle adlyder ordren om at gå i land.

Folkevandring på farlig is i Faaborg Fjord har udviklet sig til en sag for politiet. Ikke alle adlyder ordren om at gå i land.

Selv om politibetjente med megafoner søndag beordrede folk til at forlade den usikre is mellem Faaborg og Bjørnø, valgte nogle at ignorere advarslen.

- De blev ude på isen, siger vagtchef hos Fyns Politi, Jesper Pedersen.

Ordensmagten har forbudt al færdsel på isen i Faaborg Fjord, og i den situation er det muligt at skrive bøder ud til personer, der trodser forbuddet, men så drastisk gik man ikke til værks.

- Vi kan ikke håndtere det. Vi kan jo ikke løbe ud på isen for at fange dem, siger vagtchefen.

På et tidspunkt søndag var der omkring 1500 mennesker ude på isen.

De var tilsyneladende lokket ud, fordi medier har berettet, at det nu er sikkert at vandre på isen på strækningen fra Hotel Faaborg Fjord til Bjørnø.

Men kommunen havde ikke godkendt isturen, og det fik lørdag politiet til at opsætte advarselsskilte.

Lørdag eftermiddag blev en borger i Faaborg nervøs for, at tre personer på en isflage var i nød, og det betød, at en redningshelikopter blev sendt i luften. Ingen var dog i fare.

Søndag rullede betjente afspærringsstrimmel ud, ligesom ordensmagten var fysisk til stede for at stoppe folkevandringen.

Isen knagede og brægede faretruende, og større isflager havde revet sig løs, lyder det fra politiet.