For lidt regn tvinger rejseselskaber ud i aflysninger

Gislev Rejser kan ikke sende sine kunder på flodkrydstogter i Europa. Voldsom tørke betyder, at Rhinen er tørret ud.

Flere af Gislev Rejsers kunder har fået den nedslående besked, at kufferten alligevel ikke skal pakkes - ferien er aflyst på grund af tørke.

Den langvarige hedebølge i Europa betyder, at mange floder er tørret ud, og den fynske rejsearrangørs populære flodkrydstogter derfor må aflyses.

- Vores både kan ikke komme af sted. Det er et problem, fortæller Niels Ravn Eriksen, der er administrerende direktør i Gislev Rejser. 

Vandstanden er så lav, at der snart er mere strand end flod over Rhinen.
Vandstanden er så lav, at der snart er mere strand end flod over Rhinen.
Foto: TV 2

Senest er turen for 164 krydstogtrejsende ad Rhinen, der strækker sig fra de schweiziske alper til Rotterdam i Holland, blevet aflyst. 

- Cirka fem dage før afgang fik vi melding fra vores rederi om, at der ingen vand var i Rhinen, og vi ikke kunne gennemføre. Det var ikke sjovt, siger Niels Ravn Eriksen.

Overskud efter corona

Så selvom mange håber på godt vejr i deres ferie, sidder rejsedirektøren på kontoret i Ringe og tørster efter regn i Europa.

De mange krydstogtaflysninger får dog ikke den store betydning for rejseselskabets omsætning. De manglende indtægter fra flodkrydstogterne bliver nemlig reddet af stor travlhed på alle Gislev Rejsers andre rejseområder. 

For første gang siden 2019 tyder alt på et overskud i år.

Tidligere i år måtte Gislev Rejser barbere antallet af fuldtidsansatte med 16 på grund af coronapandemien