I det fynske folks tjeneste

Foreninger med i ny fritidsstrategi

[size=1]Faaborg-Midtfyn Kommune har besluttet at udarbejde en fritidsstrategi. Foreningslivet har meldt sig på banen til at bidrage til arbejdet med fritidsstrategien. [/size]

Ny fritidsstrategi på vej i Faaborg-Midtfyn Kommune

Svært at skaffe nye ledere

Fredag eftermiddag 21. september skydes projektet igang med en såkaldt "Kick-Off"-dag. Næsten 100 personer fra foreningslivet har foreløbigt meldt sig til.

Foreningslivet oplever i disse år nye udfordringer, blandt andet besværligheder med rekruttering af nye ledere til træner- og bestyrelsesposter, større krav til kvaliteten i de tilbud, der udbydes, og stigende krav til variation i tilbuddene.

Faaborg-Midtfyn Kommune ønsker at gøre en aktiv indsats for at sikre at kommunens samlede foreningsliv får redskaberne til at være på forkant med disse udfordringer.

Et tæt samarbejde mellem Faaborg-Midtfyn Kommune og foreningslivet med DGI Fyn som en vigtig samarbejdspartner skal munde ud i en fritidsstrategi. Det er centralt, at fritidsstrategien tænker langsigtet og skaber nye, spændende tilbud, som gør Faaborg-Midtfyn til en unik kommune på fritidsområdet.

Nye krav til faciliteter

Flere danskere dyrker idræt på nye og anderledes måder, det stilles nye krav til faciliteternes indretning. Bl.a. dyrker flere og flere kvinder idrætsformer, som stiller andre krav til faciliteterne.

En traditionel hal med en håndboldbane og 5 badmintonbaner passer dårligt ind i de blødere idrætsgrene, som 80 % af kvinderne dyrker. Hallerne bygget i 1960'erne og 1970'erne fungerer dårligt til idrætsformerne dans, yoga og gymnastik i mindre hold.

Faaborg-Midtfyn Kommune