Forskere skal følge de unges prøvevalg

Gider de unge overhovedet demokrati og politik?  Det skal prøvevalg og forskere på Syddansk Universitet være med til at finde ud af.

Faaborg Midtfyn kommune er en af ialt fire fynske kommuner, der har tilmeldt sig forsøget. Prøvevalgene skal være med til at give en fingerpeg om, hvorvidt der er basis for ad åre at sænke valgretsalderen.
 
- Vi får lejlighed til at undersøge om de 16-17 årige rent faktisk kan engagere sig i en demokratisk handling som et kommunalvalg, siger lektor i statskundskab på SDU, Klaus Levinsen til TV2/Fyn.

Demokrati på skoleskemaet

Gymnasieleverne og de ældste elever i folkeskolerne får i ugen op til kommunalvalget den 17.november sat demokrati på skoleskemaet.

Rent fysisk kommer prøvevalgene til at foregå på kommunens to gymnasier i Ringe og Faaborg, og resultatet fra samtlige kommuner vil blive fulgt nøje af forskere på syddansk universitet

Forskerne håber at kommunerne tager det alvorligt, så de kan sammenligne på tværs af kommuner og følge flere valg for at se, hvordan de unge udvikler sig som vælgere.