I det fynske folks tjeneste

Først var det Brøndby - nu er det "The Reds"

Horne Forenede Sportsklubber lægger tirsdag aften græs til en kamp mellem FC Liverpools U-23 hold og FC Nordsjælland ved den årlige fodboldfestival.

Brøndbyspillere skrev autografer i 1997

FC Liverpool U-23 tørner tirsdag aften sammen med FC Nordsjællands superligamandskab som led i Horne FS' traditionsrige fodboldfestival.

Arrangørerne forventer op mod et par tusinde tilskuere til kampen, der er den seneste af en lang række i det, der efterhånden er blevet en tradition.

Det hele begyndte i juli 1997, da klubben fejrede sit 25 års jubilæum med en opvisningskamp mod Brøndby og stjerner som John Faxe Jensen, Ebbe Sand og Peter Møller optrådte på det lokale stadion, Egsfield Ground.

Under kampen, der foregik i regnvejr, stod de 2.600 tilskuere på paller, der fungerede som tribuner.

Kampen endte 10 - 1 til Brøndby, og Ebbe Sand indledte sin målrige karriere med tre mål.

Alligevel gav det lyst til at gentage succes'en, og det er blevet til en hel del siden.

Gennem årene har Horne FS arrangeret 14 internationale kampe med deltagelse af hold som Bolton, West Bromwich, Liverpool Legends, Liverpool U-21, Hamburger SV og Werder Bremen, som har spillet mod danske superligahold som OB, FCK, FC Midtjylland, Silkeborg, Esbjerg og Brøndby overværet af i alt mere end 35.000 tilskuere.

-Det er vigtigt for os, at festivalen ikke bare er en “normal” byfest med fadøl og så videre. Vi er en fodboldklub, så vi har fokus på sporten. Derudover vil vi gerne tjene en skilling til klubben, det er klart. Men derudover så giver det en fællesskabfølelse blandt de frivillige, der banker fodboldfestivalen op - og så er det også bare en god oplevelse for de lokale, der er med til at sætte Horne og Faaborg-Midtfyn-området på landkortet, siger Hans Martin Møller, der er næstformand i Horne FS Fodbold. 

Han tilføjer, at klubben er indstillet på at fortsætte med lignende arrangementer.

- Vi er virkelig stolte af fodboldfestivalen, fordi den er nået så langt ud. Vi er en lille klub i en lille by, der har fået muligheden for at vise os frem igennem sporten. Det er ret stort, at det ikke kun er de store klubber i de store byer, der bliver lagt mærke til, siger han. 

Læs også Liverpool-stjerner i Horne

TV 2/FYN sender live fra aftenens kamp klokken 19.30 - en times tid inde i kampen.

Du kan se en reportage fra Horne fra den dag, da Brøndby spillede opvisningskamp i juli 1997 herunder.

02:12

Horne FS versus Brøndby i juli 1997.

Luk video