Fortryder udelukkelse af byrådspolitiker - Thomas Ingemansen er alligevel velkommen i paneldebat

Byrådskandidat Thomas Ingemansen (K) blev udelukket fra en paneldebat på Øhavsmuseet, fordi hans kæreste havde skrevet en kritisk kommentar om museet på Facebook. Nu trækker museets formand sin beslutning om udelukkelse tilbage.

Thomas Ingemansen (K) kan alligevel deltage i en vælgerdebat om kulturpolitiske spørgsmål på Øhavsmuseet i Faaborg.

Museumsformanden, Jakob Holm, erkender fredag, at det var en fejl at udelukke den konservative byrådskandidat, fordi hans kæreste havde skrevet en negativ kommentar om Øhavsmuseets direktør på Facebook.

- Han har lagt sig fladt ned og sagt, at det er hans fejl, og han beklager, og så skal vi også videre derfra, siger Thomas Ingemansen.

Tager imod en undskyldning

Efter at have stået fast på sin beslutning om at udelukke Thomas Ingemansen under et interview med TV 2 Fyn torsdag er Jakob Holm kommet i modvind. Derfor indkaldte han fredag de konservative til "kaffe- og dialogmøde".

- Jeg har det sådan, at folk, der ikke laver fejl - de laver ingenting. Og jeg er også en person, der tager imod en undskyldning, lyder det fra Kirsten Birkelund, der er formand for Konservative i Faaborg-Midtfyn.

Den 1. november vil Thomas Ingemansen derfor sidde i panelet på Øhavsmuseet, og han forsikrer, at kontroversen med museets formand ikke vil komme til udtryk under debatten.

- For mit eget vedkommende har det ingen betydning. Vi afsluttede mødet i dag i god ro og orden, og vi aftale ikke at bære nag. Jeg skal ikke ødelægge den debat, siger Thomas Ingemansen.

Efter mødet har Jakob Holm hverken besvaret opkald eller sms'er fra TV 2 Fyn.