Fynsk ekstrem-svømmer er nået til Skagen: Det er vanedannende

Fynske Lars Simonsen er i gang med et projekt, der tager ham hele vejen rundt om Danmark i vandet. Svømmeren er nået til Skagen.

Der skal rigtig mange svømmetag til for at komme hele vejen rundt om Danmark. 

Ikke desto mindre, er det lige præcis det, Lars Simonsen fra Svanninge er i gang med. Han vil svømme hele vejen rundt om Danmark, og tog onsdag den sidste etape langs den jyske vestkyst og nåede Skagen.

- Den første etape i Vesterhavet har været en kæmpe oplevelse, hvor vi har set, oplevet og mærket noget af Danmarks mest fantastiske natur. Jeg har mærket naturen og elementerne, og det har også været hårdt, alligevel føles det nærmest vanedannende, siger Lars Simonsen til TV 2 Nord.

Hoppede i ved sluserne

42-årige Lars Simonsen begyndte sin svømmetur 5. juni ved sluserne i Højer i Sønderjylland. Turen fortsætter ned langs den jyske østkyst, til han er på højde med Sjælland. Her vil han krydse Kattegat - fra Mols til Sjællands Odde.

Lars Simonsen har tidligere fortalt at han på den fire måneder lange tur vil nå at svømme i alt 1.300 kilometer. Men det er ikke første gang han har været på strabadserende ture.

Han har blandt andet sejlet i kajak fra København til Istanbul sammen med sin hustru og deres to børn - en rejse, der varede 535 dage.

Men selvom han således før har bekæmpet vande, så har han ingen erfaring med at svømme.

- Da jeg begyndte at træne i februar, kunne jeg svømme 50 meter, for jeg har ikke svømmetrænet, siden jeg gik i skole, siger han.

Lars Simonsen er ikke helt alene på svømmeturen. Ved sin side, vandrende på stranden og padlende i kajak, er hans mor, 67-årige Ilse Simonsen. Undervejs samler de penge ind til Julemærkefonden og Depressionsforeningen.

Video: TV 2 Nord