I det fynske folks tjeneste

Fyret ryger accepterer landsrettens dom

Det sidste punktum er sat i sagen om Orana og den fyrede lagerarbejder Svend Jørgensen. Landsretten slog fast, at det var OK at fyre Svend Jørgensen, og dommen ankes ikke til Højesteret.

Orana i Rynkeby fyrede i fjor lagerarbejder Svend Jørgensen for at ryge på arbejdspladsen. Arkivbillede.

Svend Jørgensen anker ikke landsrettens dom, der faldt ud til arbejdsgiveren Oranas fordel.

1 af 2

Svend Jørgensen blev fyret for at ryge på sin arbejdsplads Orana i Rynkeby. Han hev efterfølgende Orana i retten.

I Landsretten tabte han sagen mod sin tidligere arbejdsgiver, og nu har juridisk chef i Frie Funktionærer, Claus Carstensen, besluttet at advokatfirmaet ikke anker sagen til Højesteret. 

Læs også Landsret: I orden at fyre smøgtrængende lagermand

- Både byretten og landsretten har haft en anden opfattelse af sagen end os. De har primært forholdt sig til det faktuelle i, at han røg på et område, hvor det ikke var tilladt, hvor vores fokus har været på, at straffen – at blive bortvist med øjeblikkelig virkning – ikke stod mål med forseelsen, fortæller Claus Carstensen. 

Når Frie Funktionærer ikke anker afgørelsen er det altså ikke ensbetydende med, at de er enige i dommen.

- Eftersom flere instanser har dømt sagen til arbejdsgiverens fordel, vurderer vi chancen for at få den i Højesteret som så lille, at vi vælger ikke at gå videre med den. Det ændrer ikke på, at vi fortsat er uenige i vurderingen og mener, den er alt for hård – vores håb er, at den derfor ikke får lov at danne præcedens i andre lignende situationer.

Læs også Fyret ryger: Jeg er målløs og rystet