Gaderæs i Ringe igen: - Vi håber, der kan komme et lovligt alternativ

Ringe har været by for meget gaderæs på det seneste. Virksomheden Racedays håber, at man kan arrangere flere lovlige gaderæs.

De seneste par uger har der været store problemer med gaderæs i et industriområde i Ringe, hvor unge samles til ulovligt kapløb i bilerne og brænder dæk af.

Gaderæs er der ikke noget galt i, mener virksomheden Racedays, der arrangerer de lovlige af slagsen.

- Jeg forstår godt, at unge mennesker har brug for at dyrke en hobby, men det skal ske under lovlige og sikre rammer, siger Mathias Mose Olesen, der er medieansvarlig hos Racedays.

Utrygge borgere

De mange tilfælde af gaderæs skaber stor utryghed hos de borgere, der færdes i området.

- Det er offentlig vej, og det er ulovligt at køre ræs her, siger Peter Birkelund, der i sidste weekend var på vej hjem fra sit arbejde som sosuassistent.

quote Det er ikke noget nyt, at man vil ud og brænde benzin af, men corona gør, at der ikke kan være lige så mange lovlige arrangementer lige nu, som vi kæmper for hos Racedays

Mathias Mose Olesen

Han kan, ligesom Mathias Mose Olesen, godt forstå, at de unge har lyst til at køre ræs på vejene.

- Det kunne godt tænkes, at jeg kunne finde på at stå og huje ved siden af på en tilladt bane, indrømmer han.

Lav lovligt alternativ

Peter Birkelund er ved at være træt af at se hjulsporene fra de mange gaderæs og støde på dem i weekenderne.

- Umiddelbart kan løsningen være vejbump på strækningen, så det ikke bliver lige så sjovt at køre ræs her, foreslår han.

Hos Racedays håber man, at der kan komme flere af de lovlige gaderæs, som der f.eks. var i Odense i 2015.
Hos Racedays håber man, at der kan komme flere af de lovlige gaderæs, som der f.eks. var i Odense i 2015.
Foto: Anders Høgh

Racedays arrangerer de lovlige gaderæs, som blandt andet har været afholdt i Odense, og dem, håber han, at der kan komme flere af.

- Vi håber, at man i kommunerne vil tage bolden op og lave et lovligt alternativ, som man f.eks. har gjort i Randers, siger han og tilføjer:

- Det er ikke noget nyt, at man vil ud og brænde benzin af, men corona gør, at der ikke kan være lige så mange lovlige arrangementer lige nu, som vi kæmper for hos Racedays. Men de skal bare vente lidt, så skal vi nok kommer tilbage, understreger Mathias Mose Olesen.

I Ringe-området bliver der kørt ræs i weekenderne. Det har Peter Birkelund oplevet det sidste års tid, men når han ringer til politiet, føler han sig ikke hørt.