I det fynske folks tjeneste

Gymnasie-elev til OL i biologi

Hun er bare 18 år og så er hun en af Danmarks bedste til biologi - Bolette Jakobsen fra Midtfyns Gymnasium er en af fire vindere af Biologi-OL i Danmark, og til sommer går turen så til Japan for at være med til det internationale Biologi-OL.

Bolette Jakobsen rejser til sommer til Japan for at deltage i OL i biologi

Bolette Jakobsens OL-karriere begyndte da hendes klasse i november besluttede at deltage i den indledende runde i Biologi-OL.

Hver elev lavede en skriftlig prøve, og da svarene kom tilbage var Bolette gået videre, og efter flere prøver stod hun pludselig i finalen, hvor de fire bedste fra Danmark skulle findes.

- Det var rigtigt svært og sjovt, men jeg regnede slet slet ikke med at gå videre, siger Bolette Jakobsen.

Men det gjorde hun, selvom det var først i gymnasiet, at Bolette Jakobsen for alvor begyndte at interessere sig for biologi.

- Jeg er jo nok blevet lidt af en nørd, og det synes jeg da er sejt.  Men jeg har ellers aldrig interesseret mig for det før nu, siger Bolette Jakobsen

Bolette Jakobsen rejser til Japan til juli. Her skal hun, og de tre andre danske deltagere, repræsenterer Danmark og dyste mod 56 andre lande i det internationale biologi-OL.