I det fynske folks tjeneste

Hældte benzin ud over kroppen: Truede med at brænde sig selv af

En 30-årig mand truede med at tænde ild på sig selv, hvis han ikke fik lov at tale med lederen på jobcentret i Ringe.

Politi, brandvæsen og ambulance blev kaldt til jobcentret i Ringe. Foto: Alexander Aagaard

Politi, brandvæsen og ambulance blev kaldt til jobcentret i Ringe. Foto: Alexander Aagaard

1 af 2

Opdatering klokken 21: Fyns Politi har afhørt manden, der erkender, at han truede med at sætte ild til sig selv.

Torsdag klokken 14.40 modtog Fyns Politi et alarmopkald fra jobcentret i Ringe, hvor en 30-årig mand truede med at overhælde sig selv med benzin og tænde ild. Det meddeler Fyns Politi. 

Læs også Vred mand overhældte sig selv med benzin

Manden havde medbragt en dunk med benzin. Der blev straks sendt politi, brandvæsen og ambulance til stedet. Mens betjentene var på vej til stedet, fik politiet oplysningerne om, at manden havde hældt benzin over sig, ligesom han holdt en lighter i hånden.

Han truede med at tænde ild på sig selv, hvis han ikke fik lov at tale med lederen på stedet. Lederen kom straks ud og talte med manden, indtil politi og brandvæsen kom frem til stedet.

Manden lod sig uden problemer overtale til at komme ud fra stedet, hvor han blev anholdt og kørt til politigården i Odense. Det var tydeligt, at manden havde hældt benzin på sig selv, idet han lugtede af benzin, ligesom hans tøj var gennemvædet af benzin, fortæller politiet. Derudover havde manden ved anholdelsen også en lighter på sig. 

Ifølge politiet er personalet på stedet meget chokerede over hændelsen, men heldigvis uskadte. Der vil blive taget hånd om personalet fra jobcentrets side, lyder det.

Gerningsmanden er en 30-årig mand med udenlandsk baggrund, som bor i Kværndrup. Han er blevet sigtet for trusler om ulovlig tvang mod personalet på jobcentret.

Torsdag aften har Fyns Politi afhørt manden. Han erkender, at det er ham, der har hældt benzin ud over sig selv og truet med at sætte ild til sig selv. 

- Han siger, han er ked af det, han har gjort, siger vagtchef Hans Jørgen Larsen fra Fyns Politi. 

Politiet er i gang med en juridisk vurdering af sagen, og det vil derfor først blive afgjort fredag, om manden skal fremstilles i grundlovsforhør, oplyser Fyns Politi torsdag aften.