Handicappede Mia kan igen se sine venner

Handicappede Mia Kürstein kan igen komme til aktiviteter i Svendborg. Det har sundhedschefen afgjort.

Det var sundheds- og handicapchef Sten Dokkedahl, som gav Mias forældre beskeden om, at deres handicappede datter, Mia, igen kan få lov til at komme til aktiviteter på Grønnemoseværkstederne i Svendborg.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

Siden efteråret sidste år har forældrene kæmpet for, at 27-årige Mia Kürstein kunne fortsætte med at komme til Svendborg tre dage om ugen og blive udfordret med forskellige aktiviteter - og ikke mindst se sine venner.

Fra starten tabte de kampen, og Faaborg-Midtfyn Kommune droppede til nytår tilbuddet i Svendborg til fordel for et tilbud på Dacapo, som ligger sammen med bostedet Pegasus, som Mia Kürstein bor på i Faaborg.

Forældre er lettede

Forældrenes reaktion var at tage Mia hjem og selv lave aktiviteter for hende derhjemme, indtil sagen blev afgjort. De mente nemlig, at de andre på Dacapo var svagere end Mia - og at hun har brug for at komme væk hjemmefra og få indtryk udefra.

Siden er det blevet til klagesager i både Det Sociale Nævn og Ankenævnet for Socialsager. Ingen af dem gjorde en forskel.
- Vi er virkelig lettede i dag, og mener, at sundhedschefen er dagens mand i skysovs, konstaterer Arne Keller, der er Mia Kürsteins papfar, over for Fyens Stifstidende.

Sagen ændrede karakter, da den tidligere handicapchef Lars Dall-Hansen i foråret trak sig fra sin stilling. Sundhedschef Sten Dokkedahl overtog derefter ansvaret for alle handicappede over 18 år.

Arne Keller og Joan Kürstein inviterede i den forbindelse Sten Dokkedahl hjem til dem til et møde om sagen, og hvorfor de kæmper for deres datter. Det møde kom i stand lige omkring sankthans.
- Det var et rigtig godt møde. Vi følte virkelig, at han lyttede til os og til vores argumenter, fortæller Arne Keller til Fyens Stiftstidende.

Sten Dokkedahl lovede dengang, at han ville undersøge sagen.
- Jeg kommer ikke og omstøder afgørelsen, bare fordi jeg er ny chef. Jeg har både undersøgt økonomien, fagligheden og andre omstændigheder i sagen. Men noget af det vigtigste er det følelsesmæssige. Det er vigtigt at have en god kontakt til borgerne, og derfor har jeg gjort, hvad jeg kunne for at finde en løsning, så alle bliver tilfredse, fortæller Sten Dokkedahl til Fyens Stifstidende.