I det fynske folks tjeneste

Handicappet pige afskæres fra vennerne

En handicappet pige fra Fåborg kan efter jul ikke længere besøge det daghjem i Svendborg, hun holder så meget af. Familien er frustreret og føler sig syltet af Faaborg-Midtfyn kommune.

Den 27-årige Mia Kürstein er udviklingshæmmet. Til daglig bor hun på bostedet Pegasus i Fåborg.

Hun plejer at tage turen til et daghjem i Svendborg tre gange om ugen, hvor hun er sammen med de venner, hun har haft siden hun var barn.

Men nu har Faaborg-Midtfyn kommune opsagt aftalen med daghjemmmet.

I oktober fik Mias mor, Joan Kürstein, et brev fra Socialforvaltningen med beskeden om, at Mia fra årsskiftet ikke længere skal til Svendborg. besekden var, at Faaborg-Midtfyn selv har et tilbud der matcher det Mia benytter i nabokommunen, det har eskperter vurderet.

I stedet skal Mia nu blive på adressen i Faaborg, og bruge det daghjem, der hører til Pegasus, hvor hun bor. Men det er katastrofalt for Mia, mener forældrene - Mias sociale liv foregår i Svendborg.

- Jeg syntes, der er forfærdligt, det er ret fustrerende at få trukket sådan noget ned over hovedet, siger Joan Kürstein.

Joan Kürstein mener ikke, at det gavner i Mia, kun at være sammen med mennesker, der er dårligt fungerende. I Svendborg er der venner, der fungerer bedre end Mia selv, og det styrker hendens sociale kompetencer.

Jos Bisschop, der er næstformand i Socialudvalget i Faaborg-Midtfyn kommune, vil nu rejse sagen på udvalgets næste møde.