Hannibal: De splitter vores fællesskab

Politikerne i Faaborg-Midtfyn Kommune besluttede lørdag, at Brahetrollesborg Skole i Korinth skal lukke. Søndag er vreden og frustrationen i byen mærkbar og vender sig især mod Dansk Folkeparti.

Lørdag indgik kommunalbestyrelsen i Faaborg-Midtfyn Kommune budgetforlig, og det betyder blandt andet, at Brahetrolleborg Skole i Korinth skal lukkes.

- Det er ikke en god ide, at de vil lukke vores skole. De vil kun have penge, og tænker slet ikke på hvordan vi har det, siger Hannibal Skov på 8 år fra 2. klasse på Brahetrollesborg Skole.

Hans vrede bliver bakket op af forældrene på skolen.

- Det er sorgens dag. Vi har en tomhedsfølelse og en frustration og en vrede over det der er sket, siger Anne Søndersø Nielsen Jørgensen, der har to børn på skolen og er medlem af skolebestyrelsen.

2109 skole

Budgetforliget i Faaborg-Midtfyn Kommune fik opbakning fra 28 ud af 29 medlemmer i byrådet. Kun Enhedslisten er ikke med. Men Dansk Folkeparti, der for få uger siden erklærede, at de var ultimativt imod skolelukning, er med i forliget, der koster Brahetrollesborg Skole livet.

- Jeg er rystet over Dansk Folkeparti. Jeg synes, at det er skamfuldt og pinligt. Man lover en masse og holder ikke noget som helst, siger Tina Skov, der er mor til Hannibal.

Hos Dansk Folkeparti i Faaborg-Midtfyn er man godt klar over, at partiet står til øretæver.

- Jeg ville gerne have beholdt alle skolerne, men jeg synes, at vi har fået en god løsning med transport til børnene og vi bevare en børnehave i Korinth. Men jeg skulle nok ikke have meldt så bombastisk ud, og så er det klart at vi får på puklen, siger Jack Odgaard fra Dansk Folkeparti.

Skolelukningen betyder, at børnene fra Brahetrollesborg nu skal transporteres omkring otte kilometer til Bøgebjerg Skole. Men det er ikke det værste for Hannibal.

- Vores klasse bliver delt, så de splitter venskaberne ad. Det er ikke pænt. De er dumme, lyder det fra Hannibal Skov.