I det fynske folks tjeneste

Helt alene i vildmarken: Jeg var ensom og sulten

Fynske Emil Sanderhoff forklarer, hvordan det er at være sulten og ensom nord for polarcirklen i forbindelse med nyt tv-program.

00:29

Video: DR

27-årige Emil Sanderhoff fra Faaborg har været med i DR3-programmet Alene i vildmarken, hvor han og andre deltagere blev efterladt alene i Nordnorge nord for polarcirklen, hvor de skulle klare sig helt selv i de norske skove.

Der var ikke meget at spise, og menneskelig kontakt var yderst begrænset .

- Vi har allesammen prøvet at sulte og prøvet ensomheden. Det er ikke noget, man prøver i hverdagen nu til dags, siger Emil Sanderhoff.

Når de gik, var man virkelig ensom.

Emil Sanderhoff

- Når man er rigtig sulten, føltes det som en gang influenza. Man bliver fuldstændig tung i kroppen. Benene føltes som bly, forklarer han.

Tabte sig fem kilo

Emil Sanderhoff arbejder til daglig som naturvejleder i Svendborg og havde forberedt sig godt hjemmefra, så han vidste, hvad der var spiseligt. Alligevel blev han overrasket.

- Jeg havde forventet at komme til at sulte. Jeg havde ikke forventet, at det skete så hurtigt, siger Emil Sanderhoff, der tabte sig mere end fem kilo i Nordnorge.

Ensomheden spillede også en væsentlig rolle i DR3-programmet. Emil Sanderhoff havde kun menneskelig kontakt én gang om ugen, når en læge kom forbi og tjekkede, om han var ok.

Man tænker ikke klart, når man er sulten.

Emil Sanderhoff

- Det var det eneste besøg, man fik derude. De var der kun fem minutter, så gik de igen. Når de gik, var man virkelig ensom, fortæller Emil Sanderhoff.

Ensom når kameraet var slukket

Tv-programmet er sat sammen af optagelserne, som deltagerne selv har lavet med GoPro-kameraer.

- Så længe jeg havde kameraet tændt, så følte jeg mig ikke så ensom, som når jeg slukkede det, for så kunne jeg trods alt tale med kameraet, siger Emil Sanderhoff.

- Derfor bliver der til utrolig mange timers optagelser hver eneste dag, forklarer han.

Mister kreative egenskaber

Selv om det var en hård tur til Finnmark, har fynboen fået et anderledes syn på livet.

- Jeg kan sætte mig i andres sted. Når man sulter, mister man sin kreative egenskaber. Når man tænker på tredjeverdenslande, hvor folk går og sulter. Jeg kan godt forstå, at de ikke kommer videre i deres liv. Man tænker ikke klart, når man er sulten, forklarer Emil Sanderhoff.

De 10 deltagere kæmper om, hvem der kan holde længst. De ved dog ikke, hvornår de andre giver op. Du kan se programmet søndag aften klokken 21 på DR3. 

10:08 Luk video