Hillerslev i aktion for flygtninge

I alt 26 syriske flygtninge er flyttet ind på et tidligere plejehjem i Hillerslev. En gruppe lokale borgere har nu dannet et netværk til at støtte flygtningene med alt lige fra lektiehjælp til at skaffe cykler.

De 140 beboere i landsbyen Hillerslev på Midtfyn fandt ved et tilfælde ud af, at der var flyttet flygtninge ind i deres landsbycenter, der en gang var et plejecenter.

- Ingen havde informeret os. Vi ville da gerne lige have haft et tip, siger Jørgen Hjort fra Initiativgruppen ved Hinnerslev Sogns Lokalråd.

Men trods overraskelsen tog beboerne i landsbyen hurtigt initiativ til at oprette et integrationsudvalg på 35 mennesker. Og nu knokler gruppen for at gøre livet behageligt for byens nye tilflyttere.

- Det er jo almindelig medmenneskelighed. Vi vil gerne være med til at sikre, at de får en fornuftig tilværelse her i vores landsby, siger Jørgen Hjort.

Initiativgruppen hjælper med alt lige fra møbler til lektiehjælp. Mandag var gruppen ude at tømme et dødsbo, og det gav masser af nye møbler til de i alt 26 flygtninge. Og nu håber beboerne at kunne skaffe cykler til de syriske beboere.

- Der er dårlig offentlig transport i weekenderne her i Hillerslev, og hvis de skal komme ud og se noget, så har vi brug for cykler, fortæller Jørgen Hjort.

Udover cykler har initiativgruppen også brug for brugte computere og fjernsyn, da beboerne ikke har nogen af delene, og derfor ikke kan komme i kontakt med omverdenen.

Flygtninge i Hillerslev