I det fynske folks tjeneste

Historisk aftale kan redde Faaborg-slagteri

Danish Crowns slagteri i Faaborg har været lukningstruet i næsten 20 år. En ny overenskomst kan sikre de 460 arbejdspladser.

01:43

02:13

1 af 3

Truet af lukning

Gå ned i løn og aflever pengene til en investeringsfond til svineproduktion. Så garanterer vi jeres slagterier og arbejdspladser i fire år.

Det er tilbuddet fra Danish Crown til virksomhedens ansatte. For det står skidt til.

- Det er så alvorligt, at hvis vi ser nogle år tilbage og så frem til i dag, så har vi mistet cirka tre procent om året fra vores leverandører. Det er det, vi forsøger at gå ind at påvirke, så vi også fremadrettet har arbejdspladser - og mere end vi har i dag, siger Ole Lyngesen, der er direktør hos Danish Crown i Faaborg.

Den melding skaber glæde på slagteriet i Faaborg, der har været truet af lukning i op mod 20 år.

- Det betyder rigtig meget for slagteriet her i Faaborg, at vi kan garantere folk arbejde fire år frem. Det er et stort plus til medarbejderne hernede, siger Jimmi Andersen, der er tillidsmand på slatgeriet.

De 460 ansatte blev orienteret om planerne af tillidsmanden i formiddags.

- Det er ikke en sjov melding at komme ud med, men stemningen er god men meget spændt, forklarer han.

Glæde i landbruget

Slagterimedarbejderne i Faaborg bruger det meste af arbejdstiden på at skære skinke og bacon. Men da det har været svært at skaffe svin nok, har de altså været truet på jobbet.

Med en ny investeringsfond til svineproduktion vil der komme flere svin og mere arbejde.

- Det er en historisk aftale, at landbruget kan mobilisere den her form for fælles ansvarlighed og investere i svinesektoren. Det er det, der giver indtjening til landmanden, og skaber råvaregrundlag til slagteriet . Det skaber arbejdspladser. Det bliver jeg i godt humør over, siger Niels Rasmussen, der selv er svineavler og direktør for landbrugsorganisationen Centrovice.

De tusindvis af Danish Crown-ansatte skal nu stemme om aftalen inden den kan træde i kraft.