I det fynske folks tjeneste

I Korinth skæres benet til din Y-stol

Efterspørgslen på træ skaber fynske arbejdspladser hos P.A. Savværk

01:27

Ingen har glemt det økonomiske nedsmeltningsår 2008, og for mange virksomheder har vejen tilbage været lang. Men nu viser tallene, at danske industrivirksomheder producere næsten det samme som før krisen. Produktionen er steget i de fleste brancher, men mest inden for træ- og papirindustrien, som har produceret 22,5 procent mere i forhold til 2015.

Og det er noget, der kan mærkes hos P.A. Savværk i Korinth. Der er enorm efterspørgsel efter træ til gulve og til de danske designmøbler, hvor savværket bl.a. leverer ben til Wegners Y-stole. Håndskåret på stedet af firmaets lokale arbejdskraft.

- Det har en stor betydning for vognmænd og lokalbefolkning. Og det er klart, at det har en stor betydning for alle familierne her i området. Vi er jo i Udkantsdanmark, og der er ikke så mange store arbejdspladser hernede, siger Kim Axelsen, direktør P.A. Savværk.

Klokken 18 lukker de ned for savene, der faktisk kunne køre i døgndrift, men fabrikken skal også kunne følge med.

- Vi leder efter folk mere eller mindre hele tiden og har ansat cirka fem mand de sidste tre-fire måneder, fortæller direktøren.

I Korinth er produktionen af møbeltræ steget med 55 procent alene i januar og februar, og her pr. 1. marts har de opkøbt Søfelde Savværk for at få mere plads.

Medarbejderne er ufaglærte, og de fleste er fra lokalområdet. Og inden for kort tid bliver de yderligere mellem tre og fem fuldtidsansatte i Korinth.