Ild i tog på Fyn: Passagerer alarmerede lokofører

Der er røgudvikling fra et tog på Ringe Station. Politiet ved endnu ikke, hvad røgen skyldes.

Der er onsdag aften meldinger om røgudvikling fra et Arriva-tog på Ringe Station.

Politiet er på vej til stedet, oplyser Fyns Politi på Twitter kort før klokken 18.

- Vi er hastigt på vej til Ringe Station i forbindelse med anmeldelse om røgudvikling i tog. Brandvæsen er på stedet. Giv plads til, at beredskabet kan arbejde, lyder det i opslaget.

Togdriften omkring stationen er kortvarigt indstillet, men det kommer ikke til at påvirke mange afgange, oplyser Arriva til TV 2 Fyn.

- Der har været et tog, der er blevet evakueret, fordi der har været ild i den ene motor, muligvis noget omkring gearet. Som det er nu, arbejder brandvæsnet på det - de er ved at slukke og køle det hele af. Bagefter må man prøve at finde ud af, hvad det er, siger kommunikationsmedarbejder Thomas Fog-Petersen.

I alt blev 30-40 passagerer evakueret fra toget.

Da toget holder på en station, blokerer den ikke for togdriften. De aflyste tog skyldes, at det brændende tog er taget ud af planen.
Da toget holder på en station, blokerer den ikke for togdriften. De aflyste tog skyldes, at det brændende tog er taget ud af planen.
Foto: Local Eyes

Passagerer opdagede røgen 

Ifølge Arriva var toget på vej fra Odense til Ringe, da nogle passagerer blev opmærksomme på røgen.

- De kontakter lokoføreren, og han kører ind på Ringe Station og kigger på det. Det foregik helt fredeligt og passede med, at de var på en perron, hvor folk kunne komme ud, siger Thomas Fog-Petersen.

Branden i motoren kommer til at betyde et par aflyste afgange. Her var der tale om afgangen klokken 18 Odense-Ringe og den 18.30 mellem Ringe og Odense.

634029-311
Foto: Local Eyes