I det fynske folks tjeneste

Indsatte vilde med udeliv

Et nyt stort område med grøntsagsbede, træer og masser af  sportsredskaber har givet de indsatte i Ringe statsfængsel en bedre hverdag.

Grønt område med mulighder

For et par år siden gennemførte det lukkede statsfængsel en større  ombygning af sit udeområde.
Og som det eneste fængsel i Danmark kan de indsatte i Ringe nu dyrke grøntsager og passe blomster, gå tur mellem træer eller vælge mellem en håndfuld forskellige boldspils-aktiviteter i det parklignende område.

-  I andre fængsler kan man kun gå en simpel tur rundt om en  græsplæne. Der er ikke noget at kigge på. Her kan vi f.eks. plukke bær og tage hvidløg til maden, fortæller en af de indsatte, som vil være anonym.

Giver god energi

Ombygningen af området har kostet 2, 6 millioner kroner, finansieret af Egmont Fonden, og pengene er tilsyneladende givet godt ud.  
 
De indsatte oplever højere livskvalitet, et bedre sammenhold og der mindre hærværk og vold, viser en rapport om udelanlægget.

- Det er godt for os unge. Man kan bruge sin energi på noget godt istedet for at lave hærværk eller slåes , siger en  anden indsat i statsfængslet.
 

Har lært at vande have

Både ansatte og  indsatte anbefaler andre danske fængsler at  bygge samme slags udeområde, så flere kan få erfaringen med jord under neglene.
   
- Jeg kan godt bruge det, jeg laver her, når jeg kommer ud igen. Og hvis jeg ikke selv får en have, kan jeg gøre min mor glad ved at vande hendes have, lyder det fra en indsat.