Isvej til Bjørnø var ikke godkendt

Flere tusinde nysgerrige tog lørdag turen over isen til Bjørnø. Men den afmærkede rute over isen var ikke godkendt af myndighederne.

Isvejen til Bjørnø var lørdag den helt store attraktion. Fyns Politi anslår, at op mod 3000 personer var en tur på isen.

Men sidst på dagen var det ved at gå galt. En stor isflage rev sig løs og drev mod sejlrenden. Og Fyns Politi ville sikre sig, at der ikke var nogen personer på isfladen, og bad en af søværnets helikoptere om overflyve og gennemsøge området.

Kort for kl. 19 lørdag besluttede vagtchefen ved Fyns Politi at advare mode at færdes på isen.

- Vi fraråder nu folk at færdes på isen mellem Faaborg og Bjørnø. De personer, der har være over isen her til eftermiddag, fortæller, at isen knager meget og giver sig. Og når en stor isflage så river sig løs, så tyder det på, at isen ikke længere er sikker, siger vagtchefen fra Fyns Politi.

Ruten er ikke godkendt

Det var folk fra Bjørnø med sognefoged Kirsten Bjørnø Kåg i spidsen, som havde skønnet, at isen var sikker nok til, man kunne gå på den.

Men i følge Fyns Politi har kommunen ikke havde godkendt ruten.

- Det skal herfor på det kraftigste indskærpes, at færdsel på isen er meget usikker og på eget ansvar, siger vagtchef Hans Jørgen Larsen fra Fyns Politi.

Fyns politi har nu opsat skilte, der advarer mod at færdes på isen. Og sognefoged Kirsten Bjørnø Kåg oplyser til TV2/FYN, at afmærkningen af ruten til Bjørnø blev fjernet søndag formiddag.

Isvejen til Bjørnø

Vis Isvejen til Bjørnø på et større kort