I det fynske folks tjeneste

Jim Lyngvild forventer 10.000 gæster på sin vikingeborg

Hvis du vil kaste med spyd, lave mad over bål og møde en “rigtig” viking, har Ravnsborg i Korinth åbnet dørene for gæster.

00:16

Jim Lyngvild forventer, at omkring 10.000 gæster lægger vejen forbi til læring om vikingetiden. Video: Andreas Jarvel

Vikingeentusiaster valfarter til Jim Lyngvilds vikingeborg, Ravnsborg, der i disse dage danner ramme om et af Fyns største vikingemarkeder.

Det er fjerde år i streg, at gæster fra hele landet kan kaste med spyd, lave mad over bål eller møde en viking på den sydfynske vikingeborg i Korinth.

- Den bedste måde, man kan fortælle folk noget på, er ved at vise dem det. Derfor skal jeg ikke stå og fortælle dem vikinge- og røverhistorier, siger initiativtager Jim Lyngvild.

Det kan gæsterne opleve

Jim Lyngvild forventer, at omkring 10.000 gæster lægger vejen forbi til læring om vikingetiden, der cirka varede fra år 800 til 1050.

- De kan bare gå rundt og kigge i boderne her. Der er masser af plantefarvning og håndværk, man på alle mulige måder kan se, hvordan bliver til. Det er den bedste måde, man kan lære på, forsikrer han.

Vikingeborgen Ravnsborg blev bygget i 2011 og er tegnet af Jim Lyngvild, der også har været bygherre på projektet. Det første marked blev afholdt i 2015. Dørene er åbne indtil grundlovsdag, og det koster 50 kroner at komme ind. 

Læs også Jim Lyngvild: Mit julemarked har da både vikinger og nisser

00:39

Se stemningsbilleder fra vikingemarkedet.  Video: Andreas Jarvel / Thomas Greve

Luk video