I det fynske folks tjeneste

Jim Lyngvilds gudehov færdigbygget

I dag kunne Jim Lyngvild slå portene op til sit nye gudetempel. Templet er opført med en række venners hjælp på bare tre uger.

Det store gudehov er bygget på meget kort tid med gode venners hjælp - og ikke mindst en stor indsats fra Jim Lyngvild selv.

Der er brugt 100 m3 træ til opførelsen af gudehovet i Korinth.

Jim Lyngvild har bygget gudehovet, fordi han mener, at vi her i Danmark stadig har en kulturarv, der er værd at hæge om.

- Stilen emmer af nordisk stolthed med dragehoveder, som man kender fra de norske stavkirker, fortæller Jim Lyngvild.

Jim Lyngvild kalder det et økologisk projekt, fordi det fuldstændig er bygget i træ.

Beslaget til døren til gudehovet har Jim Lyngvild fået af en gruppe asatroende fra Amerika, der havde set, at han skulle i gang med at bygge et gudehov.

Der er masser af dragehoveder på templet.

Inde i templet står fire store træstammer på næsten to ton pr. stk. - Asketræet er selvfølgelig træet Yggdrasil, verdenstræet i den nordiske mytologi, så selvfølgelig skulle det være asketræer, der stod herinde, siger Jim Lyngvild.

Det tog blot tre uger at bygge gudehovet.

Når stilladserne er fjernet, skal templet udsmykkes med statuer af de nordiske guder.

Gudehovet er det første, der er bygget, siden vikingerne byggede dem selv for 1.000 år siden.

Den officielle indvielse af gudehovet er den 30. maj, hvor Jim Lyngvild får besøg af blandt andet Pia Kjærsgaard og en række ministre.

1 af 12

Selv kalder han det en verdensnyhed.

Vikingen fra Korinth, Jim Lyngvild, har opført det første tempel i 1.000 år til ære for de nordiske guder, et såkaldt gudehov. Og han er ret godt tilfreds med resultatet.

- Jeg er meget, meget stolt. Det er jo et fantastisk bygningsværk, og stilen emmer af nordisk stolthed med dragehoveder, som man kender fra de norske stavkirker. Og så alt det træ, der er brugt til - det bliver jo ikke mere økologisk end det, siger en glad Jim Lyngvild.

Inde i templet står fire store træstammer på næsten to ton pr. stk. 

En af de fire store askestammer, der står inde i templet. 

 

- Asketræet er selvfølgelig træet Yggdrasil, verdenstræet i den nordiske mytologi, så selvfølgelig skulle det være asketræer, der stod herinde, siger Jim Lyngvild.

Jeg er meget, meget stolt.

Og han har ret, når han kalder gudehovet for lidt af en verdensnyhed.

På Island har de nemlig gang i et tilsvarende projekt, men Jim Lyngvild kom først med det færdige gudehov.

- Det her er kommet før deres, for de er ikke er færdige med at bygge endnu. Så på mit bliver snoren klippet den 30. maj af Pia Kjærsgaard, og der kommer en masse ministre og gør det til en officiel verdensbegivenhed, siger Jim Lyngvild.

02:14 Luk video