I det fynske folks tjeneste

Job til flere fynske kontanthjælpsmodtagere: - Dejligt at få kolleger

De fynske kommuner har de seneste otte måneder nedbragt antallet af jobparate kontanthjælpsmodtagere.

00:28

I Odense er 15 procent flere nu i arbejde, på Ærø har man halveret antallet af jobparate kontanthjælpsmodtagere og i Faaborg-Midtfyn Kommune har de, takket være en ekstra indsats, nedbragt antallet med 40 procent.

I alt 67 kontanthjælpsmodtagere har fået noget at stå op til. En af dem er Melinna Ploug. Hun har efter flere år på kontanthjælp fået job hos Spar i Nørre Broby.

- Det jeg har savnet ved at gå hjemme, er at have nogle kolleger at snakke med. Et er at snakke med manden der hjemme, men lige pludselig får du nogle kolleger, siger Melinna Ploug.

Læs også Flere fynske kontanthjælpsmodtagere er kommet i job

Med hjælp fra Faaborg-Midtfyn Kommune, og efter et par praktikforløb, er hun nu blevet fastansat i butikken i 30 timer om ugen.

- Jeg har gået hjemme siden 2010. Jeg blev overfaldet juleaften 2009, og så gik jeg ned med en depression. Jeg valgte så at flytte her til Fyn, og har jeg fået al den hjælp og støtte, jeg kunne ønske mig, siger Melinna Ploug.

En del af succesen er kommunens fortjeneste, mener Melinna Ploug. Opskriften har været flere samtaler, mere uddannelse og øget fokus på virksomhedspraktik.

- Vi giver flere samtaler i starten af arbejdsløshedesperioden, end vi egentligt er forpligtet til i følge lovgivningen. Og så har vi også penge med til uddannelse og kurser, så vores borgere er maksimalt klædt på til at finde et nye arbejde, siger formand for arbejdsmarkedsudvalget i Faaborg-Midtfyn, Mette Haugaard Frederiksen, Soc.dem.