I det fynske folks tjeneste

Kanonerlaug råber BANG !

Når billetsalget til Faaborg FolkeFestival starter på lørdag klokken 11 på Torvet i Faaborg, skulle det have været markeret med syv skud af de gamle flintlås-musketter, som Faaborg Kanonerlaug er i besiddelse af. Men det vil politiet ikke have, så nu bruger kanonerlauget i stedet stemmebåndet og råber "BANG!"

Billetsalget til festival i Faaborg bliver råbt igang istedet for at blive skudt igang.

I en umiskendeligt spydig pressemeddelelse skriver folkene bag Faaborg FolkeFestival:
- Nej, der bliver ingen krudtrøg eller saluttering, når billetsalget til Faaborg FolkeFestival starter på lørdag klokken 11 på Torvet i Faaborg. Rigspolitiet i København har nemlig vurderet, at faaborgensernes sarte ører ikke tåler lyden af de syv skud med gamle flintlås-musketter, som Faaborg Kanonerlaug havde søgt om tilladelse til at fyre af.

For de krudtglade fåborgensere er politiets afslag et udtryk for, at deres livsvilkår er blevet forringet siden politireformen, der flyttede opgaven med at give tilladelser til salutter fra de lokale politikredse og til Rigspolitiet.

- Det er blevet værre og værre siden politireformen. Vi føler os chikaneret og truet på eksistensen, siger formanden for Faaborg Kanonerlaug, Ole Hansen.

- Ærgerligt, at byens herlige kanonerlaug ikke må være med til festen, men det skal københavnerne altså ikke bestemme.  Vi har derfor aftalt, at fire uniformerede mænd fra Faaborg Kanonerlaug ankommer til Torvet i Faaborg klokken præcis 11. Her løfter de deres flintlåsmusketter mod himlen, og så råber vi alle: BANG. Håber, det er ok med Rigspolitiet, siger Rene Glasdam, der er formand for FBIF's Venner, der står bag folkefestivalen.