I det fynske folks tjeneste

Kommunaldirektør stopper efter massiv kritik

Helene Bækmark stopper som kommunaldirektør i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Faaborg-Midtfyn Kommune har indgået en fratrædelsesaftale med kommunaldirektør Helene Bækmark. Foto: Peter Clowes

Faaborg-Midtfyn Kommune har indgået en aftrædelsesordning med kommunens kritiserede kommunaldirektør Helene Bækmark.

Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Læs også Kommunal leder: Jeg blev mobbet og chikaneret ud

- Jeg vil gerne takke Helene Bækmark for en loyal og dedikeret indsats som kommunaldirektør i Faaborg-Midtfyn Kommune de seneste tre et halvt år, siger kommunens borgmester Hans Stavnsager (S).

Han fortsætter:

- Der har i perioder været meget kritik af Helene Bækmark i offentligheden – en kritik, som jeg har fundet urimelig. Men disse ydre forhold har skabt så vanskelige arbejdsvilkår for kommunaldirektøren, at det er bedst for alle parter, at vores samarbejde afsluttes. Jeg ønsker ikke, at Helene Bækmark skal belastes yderligere, og jeg ønsker ikke, at Faaborg-Midtfyn Kommune skal leve med en fortsat usikkerhed om vores administrative ledelse.

TV 2/Fyn har forsøgt at få en kommentar fra både borgmester Hans Stavnsager og 2. viceborgmester Anne Møllegaard Mortensen (DF). Sidstnævnte fortæller til TV 2/Fyn, at hun bakker op om det, der står i pressemeddelelsen, men henviser til borgmesteren for yderligere kommentarer - hvilket borgmesteren afviser at komme med over for TV 2/Fyn. 

 

Læs også Valg i Faaborg-Midtfyn: Vælgerne glemmer ikke ledelseskrisen

Det er ifølge meddelelsen fra Faaborg-Midtfyn Kommune aftalt, at den nu tidligere kommunaldirektør indtil udgangen af november 2019 driver udviklingsarbejdet med Øhavsmuseet videre.

Massiv kritik

Tidligere var kommunens øverste ledelse, altså blandt andet Helene Bækmark, udsat for en både massiv og vedvarende kritik fra både de valgte politikere, borgere og kommunens egne ansatte.

Tilbage i 2017 var kritikken af ledelsen i kommunen et gennemgående tema op til kommunalvalget. Ifølge Fredericia Dagblad var direktionen og særligt Helene Bækmark emnet på et syv timer langt krisemøder, hvor ordet "mistillid" og dermed reelt en fyring var i spil.

Blandt andet valgte den mangeårige chef for rehabiliteringsområdet i protest mod ledelesen at opsige sin stilling. Samtidig med det gjorde hun i et brev til politikerne opmærksom på chikane og mobning på chefgangen i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Den historie kan du læse mere om her.

Læs også Kommunal leder: Jeg blev mobbet og chikaneret ud