I det fynske folks tjeneste

Kommune vil spare på vejstriberne

Faaborg-Midtfyn Kommune vil spare penge på striberne langs kommunens veje. I følge eksperterne kan det få alvorlige konsekvenser for trafiksikkerheden.

01:42

1 af 3

Nedslidte vejstriber er absolut ikke noget særsyn i Faaborg-Midtfyn Kommune. Alligevel skal der spares endnu mere på striberne i de kommende år.

- Vores område fattes penge, og derfor vil vi sætte arbejdet i licitation til foråret, fortæller Hasse Olsen, der af afdelingsleder for Veje og Forsyning i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Vejchefen forsikrer dog at besparelsen på omkring en halv million kroner ikke vil gå ud over trafiksikkerheden.

- Vi går ikke på kompromis med trafiksikkerheden. Vi har omkring 1000 kilometer veje i kommunen, og vi tror på, at vi kan spare penge uden at forringe sikkerheden, siger Hasse Olsen.

Vejstriber koster otte kroner for hver meter, og selvom det kan blive en betydelig udgift med både kant- og midterstriber, så burde disse maskiner faktisk koste endnu mere, mener FDM, der ikke tror på at besparelsen i Faaborg-Midtfyn Kommune ikke kommer til at gå ud over trafiksikkerheden.

- Hvis der er ikke er nogen striber, så kører man i blinde, når det er vådt og mørkt, så det er helt galt, at man nedprioriterer på vedligeholdelsen af vejstriberne, siger direktør Thomas Møller Thomsen fra FDM.